Siirry suoraan sisältöön
Valikko

LEI-tunnus

LEI (Legal Entity Identifier) on kansainvälinen yhteisötunnus. Yritys tai yhteisö (esimerkiksi rekisteröity yhdistys tai säätiö) tarvitsee LEI-tunnuksen, jos se tekee kauppoja pörssiosakkeilla, ETF-rahasto-osuuksilla tai muilla pörssinoteeratuilla arvopapereilla tai johdannaisilla.

Pankit ja sijoituspalveluyritykset eivät ota vastaan toimeksiantoja yrityksiltä ja yhteisöiltä, joilla ei ole voimassaolevaa LEI-tunnusta.

Pelkkään omistamiseen LEI-tunnusta ei tarvita. Sitä ei myös vaadita esimerkiksi tavallisten sijoitusrahastojen rahasto-osuuksien lunastukseen ja merkintään tai pörssissä noteeraamattomilla osakkeilla käytävään kauppaan. Lue lisää LEI-tunnuksesta.

Ketkä tarvitsevat LEI-tunnuksen?

Yritykset ja muut yhteisöt, kuten rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt, tarvitsevat LEI-tunnuksen. Yrityksellä tai yhteisöllä voi olla vain yksi LEI-tunnus.

Yksityishenkilöt eivät voi saada LEI-tunnusta.

LEI-tunnus PRH:lta

Suomalainen yritys tai yhteisö, jolla on Y-tunnus, voi hakea LEI-tunnusta PRH:lta sivuliikkeitä ja sijoitusrahastoja lukuun ottamatta. PRH ei ota kantaa siihen, tarvitseeko yritys tai yhteisö LEI-tunnuksen.

Tee hakemus netissä LEI-palvelussa. Sen jälkeen tulostat ja allekirjoitat hakemuksen ja lähetät sen PRH:een sähkö- tai kirjepostissa. PRH lähettää sinulle laskun hakemusmaksusta. Lue ohjeet LEI-hakemuksen tekemisestä.

Tee LEI-hakemus.Avautuu uuteen välilehteen


Myönnetty LEI-tunnus näkyy YTJ:n yritys- ja yhteisöhaussa

PRH ei lähetä sinulle erikseen päätöstä LEI-tunnuksen myöntämisestä.

Myönnetyn LEI-tunnuksen ja myöntämisen ajankohdan näet hakemalla yrityksesi tai yhteisösi tiedot maksuttomassa YTJ:n yritys- ja yhteisöhaussa. Siirry YTJ:n yritys- ja yhteisöhakuun.Avautuu uuteen välilehteen