Miten muutat LEI-tunnuksen tietoja?

Muuta LEI-tunnuksen tietoja seuraavissa tilanteissa:

  • Et ole vielä ilmoittanut PRH:lle emoyhteisöjen tietoja tai esimerkiksi sitä, että emoyhteisöjä ei ole. Jos et ilmoita tietoja, PRH passivoi tunnuksesi, vaikka maksaisit vuosimaksun. Lue ohjeet.
  • Tietosi ovat muuttuneet, esimerkiksi laskutuksen, yhteyshenkilön tai emoyhteisöjen tietoihin on tullut muutoksia.

Ilmoitat muutokset täyttämällä lomakkeen netin LEI-palvelussa (valitse palvelun etusivulla kohta Päivitä emoyhteisön tietoja) ja lähettämällä lomakkeen PRH:een. Siirry päivittämään tiedot.

Muista päivittää yhteisön YTJ-tiedot

PRH päivittää LEI-tunnuksen haltijan tietoja automaattisesti yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ). LEI-tunnuksen haltijan velvollisuus on huolehtia siitä, että yhteisön tiedot YTJ:ssä ovat ajan tasalla. Huomio! Jos emoyhteisöllä ei ole Y-tunnusta, tiedot eivät päivity YTJ:hin automaattisesti.

Ilmoita muuttuneet tiedot netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti). YTJ-palvelu ohjaa muutosilmoituksen teossa.

Voit myös tehdä ilmoituksen paperilomakkeella (Y-lomake). Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin netissä ilmoitettaessa.

Siirry PRH:n ja Verohallinnon yhteisille ytj.fi-sivuille tekemään muutosilmoitus.

Ilmoita emoyhteisöjen tiedot, jotta vältyt tunnuksen passivoinnilta

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut LEI-tunnuksen PRH:lta, sinun täytyy ilmoittaa PRH:lle tiedot kirjanpidollisista emoyhteisöistä tai tietojen puuttumisesta (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole).

Miksi pitää ilmoittaa?

LEI-järjestelmää maailmanlaajuisesti hallinnoiva säätiö GLEIF edellyttää, että PRH kerää emoyhteisöjen tiedot.

Jos et ilmoita emoyhteisötietoja tai tietojen puuttumista (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole), PRH passivoi LEI-tunnuksesi. Sen voimassaolo päättyy, vaikka olisit jo maksanut vuosimaksun tunnuksen uudistamiseksi.

Tunnuksen passivointi tarkoittaa käytännössä sitä, että yrityksesi tai yhteisösi ei voi tehdä pörssiosakkeiden kauppoja. Pankit ja sijoituspalveluyritykset eivät ota vastaan pörssinoteerattujen arvopapereiden toimeksiantoja yrityksiltä ja yhteisöiltä, joilla ei ole voimassaolevaa LEI-tunnusta.

Huomio! Sinun ei tarvitse päivittää emoyhteisöjen tietoja, jos olet jo ilmoittanut ne eivätkä ne ole muuttuneet.

Miten ilmoitat tiedot?

Täytä lomake netissä PRH:n LEI-palvelussa (Valitse kohta Päivitä emoyhteisöjen tietoja).

Ilmoita suoran ja ylimmän kirjanpidollisen emoyhteisön tiedot. Lue lisää emoyhteisöistä, joiden tiedot täytyy ilmoittaa.

Jos et ilmoita emoyhteisöjen tietoja, valitse syy (esimerkiksi emoyhteisöjä ei ole).

Tietojen ilmoittaminen on maksutonta. Lomakkeessa sinua pyydetään kuitenkin antamaan laskutustiedot LEI-tunnuksen vuosimaksua varten. Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Kerro lomakkeen allekirjoittajan nimi ja rooli (esimerkiksi yrityksen vastuuhenkilö). Lue lisää siitä, kuka voi allekirjoittaa LEI-lomakkeen.

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja.

Miten toimitat tiedot PRH:een?

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu lomake mahdollisine liitteineen PRH:een

  • joko sähköpostissa (skannattuina pdf-tiedostoina) osoitteeseen LEI(at)prh.fi
  • tai kirjepostissa osoitteeseen
    Patentti- ja rekisterihallitus
    LEI-rekisteri
    00091 PRH

Saat tiedon päivityksestä sähköpostitse

Kun ilmoitat lomakkeessa sähköpostiosoitteesi, PRH lähettää sinulle tiedon, kun ilmoittamasi emoyhteisöjen tiedot on rekisteröity.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot klikkaamalla tästä


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 28.09.2018