Miten muutat LEI-tunnuksen tietoja?

Saitko LEI-tunnuksen ennen 27.9.2017? Ilmoita emoyhteisöjen tiedot viipymättä, jotta vältyt tunnuksen passivoinnilta

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut LEI-tunnuksen PRH:lta ennen 27.9.2017, PRH:lla ei ole tietoja yrityksen tai yhteisön mahdollisista emoyhteisöistä. Nyt sinun täytyy ilmoittaa emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttuminen (esimerkiksi, jos emoyhteisöjä ei ole).

Jos et ilmoita tietoja viipymättä, PRH:lla ei ole oikeutta uudistaa LEI-tunnustasi vuosimaksun yhteydessä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että LEI-tunnuksesi passivoituu.

LEI-järjestelmää maailmanlaajuisesti hallinnoiva säätiö GLEIF edellyttää, että PRH kerää viipymättä emoyhteisöjen tiedot LEI-tunnuksen haltijoilta.

Mitä emoyhteisöjen tietoja ilmoitat?

Ilmoitat suoran ja ylimmän kirjanpidollisen emoyhteisön tiedot tai tietojen puuttumisen. Lue lisää emoyhteisöistä, joiden tiedot täytyy ilmoittaa.

Jos emoyhteisöjä ei ole, ilmoitat, että niitä ei ole, ja valitset syyn.

Miten toimitat tiedot PRH:een?

Täytät lomakkeen netissä LEI-palvelussa (Päivitä emoyhteisöjen tietoja). Siirry LEI-palveluun päivittämään emoyhteisöjen tiedot.

Emoyhteisöjen tietojen päivittäminen on maksutonta. Lomakkeessa sinua pyydetään kuitenkin antamaan laskutustiedot LEI-tunnuksen vuosimaksua varten.

Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot. GLEIF edellyttää, että sopimus solmitaan PRH:n ja LEI-tunnuksen haltijan välillä. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja. Lue tarkemmat ohjeet emoyhteisöjen tietojen ilmoittamisesta.

Kerro lomakkeen allekirjoittajan nimi ja rooli (esimerkiksi yrityksen vastuuhenkilö). Lue lisää siitä, kuka voi allekirjoittaa LEI-lomakkeen.

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu lomake mahdollisine liitteineen PRH:een

  • joko sähköpostissa (skannattuina pdf-tiedostoina) osoitteeseen LEI(at)prh.fi
  • tai kirjepostissa osoitteeseen
    Patentti- ja rekisterihallitus
    LEI-rekisteri
    00091 PRH

Saat tiedon päivityksestä sähköpostitse

Kun ilmoitat lomakkeessa sähköpostiosoitteesi, PRH lähettää sinulle tiedon, kun ilmoittamasi emoyhteisöjen tiedot on rekisteröity.

Siirry LEI-palveluun päivittämään emoyhteisöjen tiedot.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot klikkaamalla tästä

Muista päivittää yhteisön YTJ-tiedot

PRH päivittää LEI-tunnuksen haltijan tietoja automaattisesti yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ). LEI-tunnuksen haltijan velvollisuus on huolehtia siitä, että yhteisön tiedot YTJ:ssä ovat ajan tasalla.

Huomio! Jos emoyhteisöllä ei ole Y-tunnusta, tiedot eivät päivity YTJ:hin automaattisesti.

Ilmoita muuttuneet tiedot netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti). YTJ-palvelu ohjaa muutosilmoituksen teossa.

Voit myös tehdä ilmoituksen paperilomakkeella (Y-lomake). Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin netissä ilmoitettaessa.

Siirry PRH:n ja Verohallinnon yhteiselle ytj.fi-verkkosivustolle tekemään muutosilmoitus.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 11.05.2018