Miten muutat LEI-tunnuksen tietoja?

Päivitä emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttuminen viipymättä

Jos yrityksesi tai yhteisösi on saanut LEI-tunnuksen PRH:lta ennen 27.9.2017, sinun täytyy ilmoittaa emoyhteisöjen tiedot tai tietojen puuttuminen. Ilmoita myös, jos emoyhteisöjen tiedot ovat muuttuneet.

Lue lisää emoyhteisöistä, joiden tiedot täytyy ilmoittaa.

Tietojen päivittäminen on maksutonta.

Samalla luet ja hyväksyt LEI-tunnukseen liittyvän PRH:n palvelusopimuksen ja käyttöehdot. Tutustu palvelusopimukseen ja käyttöehtoihin.

Miten päivität emoyhteisöjen tiedot?

Päivität emoyhteisöjen tiedot täyttämällä hakemuksen netissä PRH:n LEI-palvelun ennakkojulkaisussa. Huomio! Täytä hakemus emoyhteisötietojen päivittämisestä, vaikka emoyhteisöä ei ole tai et ilmoita sitä hakemuksessa mainittavasta syystä.

LEI-palvelun hakemuksessa kerrot, ilmoitatko emoyhteisöjen tiedot. Jos et ilmoita, valitset syyn (esimerkiksi emoyhteisöjä ei ole).

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja.

Lue ohjeet hakemuksen tekemisestä.

Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu hakemus mahdollisine liitteineen PRH:een joko sähköpostissa (skannattuina pdf-tiedostoina) osoitteeseen LEI(at)prh.fi

tai kirjepostissa osoitteeseen

Patentti- ja rekisterihallitus
LEI-rekisteri
00091 PRH.

Siirry päivittämään emoyhteisöjen tiedot.

Päivitä emoyhteisöjen tiedot klikkaamalla tästä

Muista päivittää yhteisön YTJ-tiedot

PRH päivittää LEI-tunnuksen haltijan tietoja automaattisesti yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ). LEI-tunnuksen haltijan velvollisuus on huolehtia siitä, että yhteisön tiedot YTJ:ssä ovat ajan tasalla.

Huomio! Jos emoyhteisöllä ei ole Y-tunnusta, tiedot eivät päivity YTJ:hin automaattisesti.

Voit ilmoittaa muuttuneet tiedot joko netissä PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-palvelussa tai paperilomakkeilla. YTJ-palvelussa tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti). Palvelu ohjaa muutosilmoituksen teossa. Siirry YTJ-palveluun.

Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry PRH:n ja Verohallinnon yhteiselle ytj.fi-verkkosivustolle tekemään muutosilmoitus.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 24.11.2017