Mitä on mallisuoja?

Mallioikeus antaa suojaa tuotteen tai sen osan ulkomuodolle. Suojan kohteena on aina konkreettinen tavara tai tällaisen osa ja se on aina näköaistilla havaittavissa. Mallisuojaa käytetään usein hyvinkin tavanomaisissa ja arkisissa tuoteryhmissä, kuten huonekaluissa, pakkauksissa tai elintarvikkeissa. Lue lisää.

Miksi malli kannattaa rekisteröidä?

Jos olet panostanut tuotteen muotoiluun, kannattaa se suojata mallirekisteröinnillä. Tällöin sinulla säilyy yksinoikeus mallin hyväksikäyttöön ja siten muotoilutyösi tuloksiin. Lue lisää.

Mitä tulisi ottaa huomioon ennen mallisuojan hakemista?

Ennen kuin haet mallin rekisteröintiä, pysähdy hetkeksi tutkimaan mitä rekisteröitävältä mallilta edellytetään. Näin vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta tai turhilta hakemusmaksuilta. Lue lisää.

Ajankohtaista

Osallistu Fennia Prize 2017 -kilpailuun!

Tee tulosta muotoilulla! Joka toinen vuosi järjestettävä Fennia Prize -kilpailu tarjoaa yrityksille mahdollisuuden erottua kilpailijoista innovatiivisella ja vastuullisella muotoilulla, jolla on taloudellista merkitystä.

Kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita muotoilun esimerkillisestä käytöstä niin tuotteiden kuin palvelujen, liiketoimintaprosessien tai konseptien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Tilaa RSS-syötteet