Yleiset huomautukset Locarnon sopimuksen mukaisesti

Teollisten mallien kansainvälinen luokitus perustuu Locarnon sopimukseen. Sopimus on julkaistu englanniksi Maailman henkisen omaisuuden järjestön (WIPO) verkkosivuilla. Tutustu Locarnon sopimukseen WIPOn sivuilla.

a) Luokkien ja alaluokkien otsikot käsittävät yleisen viittauksen siihen alueeseen, johon tavarat kuuluvat. Jotkut tavarat saattavat kuitenkin sisältyä useampaan kuin yhteen tällaiseen otsikkoon. Siksi on suositeltavaa varmistua eri tavaroiden luokituksesta tutkimalla aakkosellista luetteloa.

b) Johonkin luokkaan liittyviä huomautuksia ei toisteta niissä alaluokissa, joita ne koskevat. Siksi on suositeltavaa tutkia niitä samalla kuin itse alaluokkia koskevia huomautuksia.

c) Periaatteessa tavarat luokitellaan ensisijaisesti tarkoituksensa mukaan ja toissijaisesti, mikäli mahdollista, sen esineen mukaan, johon ne kuuluvat. Jälkimmäinen luokittelu on valinnainen.

d) Mikäli toisen tuotteen osaksi aiotuille tavaroille ei ole olemassa erityistä luokitusta, nuo tavarat sijoitetaan samaan luokkaan ja alaluokkaan kuin se tuote, jonka osaksi ne on aiottu, jos niitä ei normaalisti voida käyttää toiseen tarkoitukseen.

e) Tavarat, jotka ovat monikäyttöisiä yhdistelmätavaroita, luokitellaan monikäyttöisiä yhdistelmähuonekaluja lukuun ottamatta kaikkiin luokkiin ja alaluokkiin, jotka vastaavat kutakin käyttötarkoitusta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 19.07.2019