Video aineettoman omaisuuden tärkeydestä ja tutustu palveluumme: Keksinnön online-esitutkimus -onko ideassasi itua?

Patentit

Oletko tehnyt keksinnön tai kehittänyt tuotteen ja haluaisit hyötyä siitä taloudellisesti? Keksintösi on omaisuuttasi, jonka luomiseen olet sijoittanut aikaa ja rahaa. Siksi se kannattaa suojata, jottei kilpailijasi korjaa työsi hedelmiä. Keksinnön mahdollisia suojakeinoja ovat patentti ja hyödyllisyysmalli.

Patentti on yksinoikeus käyttää keksintöä. Keksinnön käytöllä tarkoitetaan ammattimaista hyödyntämistä, kuten tuotteen valmistusta, myyntiä, käyttöä ja maahantuontia.

Tiesitkö, että PRH:ssa patenttihakemuksia tutkii 120 korkeasti koulutettua tutkijainsinööriä. Patenttihakemusten tutkimisessa heillä on käytössään parhaat tietokannat. Valtaosa tutkijoista on koulutukseltaan tohtoreita. Työmme laatua valvotaan ja kehitetään jatkuvasti.

Hyödynnä siis asiantuntemustamme!

PRH:sta saat kattavan tutkimuksen, johon perustuen voit suunnitella patentoinnin laajentamista ulkomaille.

Millaisen keksinnön voi patentoida?

Hae suomalaista patenttia PRH:sta.

Tutustu patentointiin ulkomailla.

Muut mahdollisuudet suojata oikeuksia

Hyödyllisyysmalli on patentin tavoin yksinoikeus käyttää keksintöä. Se on tarkoitettu varsinkin yksinkertaisille laite- ja tuotekeksinnöille, ja voi olla sopiva suojamuoto, jos:
• tarvitset suojan nopeasti,
• sinulle riittää 10 vuoden suoja-aika.

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen tavarat ja palvelut.

Mallisuoja antaa suojaa tuotteen tai sen osan ulkomuodolle.

Ajankohtaista

Patenttihakemusten nopeutettu käsittely jatkuu

Nopeutetun käsittelyn avulla patentin hakija voi saada nopeammin kuvan siitä, miten hakemuksen kanssa kannattaa edetä. Nopeutettu käsittely on tarkoitettu esimerkiksi yrityksille, jotka haluavat nopeasti edetä patentoimaan ulkomailla.

Tilaa RSS-syötteet