Lähetä patenttihakemus

Patentit

Oletko tehnyt keksinnön tai kehittänyt tuotteen ja haluaisit hyötyä siitä taloudellisesti? Keksintösi on omaisuuttasi, jonka luomiseen olet sijoittanut aikaa ja rahaa. Siksi se kannattaa suojata, jottei kilpailijasi korjaa työsi hedelmiä. Keksinnön mahdollisia suojakeinoja ovat patentti ja hyödyllisyysmalli.

Patentti on yksinoikeus, jonka perusteella voit kieltää muilta keksintösi ammattimaisen hyväksikäytön. Hyväksikäytöllä tarkoitetaan esimerkiksi valmistusta, myyntiä, käyttöä ja maahantuontia. Patentti ei kuitenkaan oikeuta haltijaa ilman muuta käyttämään keksintöä, vaan hän saattaa tarvita lupia muilta viranomaisilta tai muiden patenttien haltijoilta.

Patentoinnin ABC

IPR-ammattilaisille

Tutustu patentoinnin vaiheisiin.

Katso patentoinnin vaiheet

Muut mahdollisuudet suojata oikeuksia

Hyödyllisyysmalli on patentin tavoin yksinoikeus käyttää keksintöä. Se on tarkoitettu varsinkin yksinkertaisille laite- ja tuotekeksinnöille, ja voi olla sopiva suojamuoto, jos:
• tarvitset suojan nopeasti,
• sinulle riittää 10 vuoden suoja-aika.

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen tavarat ja palvelut.

Mallisuoja antaa suojaa tuotteen tai sen osan ulkomuodolle.

Ajankohtaista

Seminar on Patenting Cryptography and its Applications 30.5.2018

PRH_Patenting_Cryptography_seminaari

PRH järjestää yhdessä Euroopan patenttiviraston EPO:n kanssa tapahtuman, jossa käsitellään erilaisten salausmenetelmien ja niiden sovelluksien (kuten lohkoketjuteknologia) patentointia.

Seminaari tarjoaa samalla ainutlaatuisen mahdollisuuden keskustella aiheesta sekä vaihtaa näkemyksiä ja kokemuksia niin muiden osallistujien kuin PRH:n ja EPO:n asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma on maksuton ja englanninkielinen.

.