Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Patenttimaksupalvelu

Patenttimaksupalvelussa voi helposti etsiä ja maksaa kaikkia patentti- ja hyödyllisyysmalliasioihin liittyviä maksuja. Palvelussa voi lisäksi tarkastella omaa maksuhistoriaansa ja käyttää useita eri maksutapoja, kuten pankki- ja luottokortteja tai PRH:n Asiakastiliä. Palvelun tiedot tulevat reaaliaikaisesti suoraan PRH:n käsittelyjärjestelmistä ja rekistereistä, jolloin käytössäsi on aina tuorein maksutieto. Pystyt maksamaan maksuja palvelussa heti, kun PRH on kirjannut ne.

Patenttimaksupalvelun käyttö vaatii tunnistautumisen. Lisäksi yritysten pitää antaa valtuutus haluamilleen henkilöille maksupalvelun käyttöön.

Yksityishenkilöt, yksityiset keksijät

Yksityiset keksijät voivat tunnistautua Patenttimaksupalveluun Suomi.fi:ssä hyväksyttävällä tunnistautumisvälineellä eli pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Huomaathan kuitenkin, että yksityishenkilöt voivat maksaa Patenttimaksupalvelussa vain julkisia maksuja (yritykset voivat maksaa Patenttimaksupalvelussa myös salaisia maksuja). Patenttihakemus ja siihen liittyvät maksut tulevat julkisiksi 18 kuukauden kuluttua hakemuksen tekemispäivästä (tai aiemmin, jos patentti myönnetään jo ensimmäisten 18 kuukauden aikana tai hakemuksessa on etuoikeustodistus). Hyödyllisyysmallihakemus ja siihen liittyvät maksut tulevat julkisiksi 15 kuukauden kuluttua hakemuksen tekemispäivästä (tai aiemmin, jos hyödyllisyysmalli rekisteröidään jo ensimmäisten 15 kuukauden aikana tai hakemuksessa on etuoikeustodistus).

Löydät omat patentti- tai hyödyllisyysmallimaksusi hakemalla niitä Patenttimaksupalvelun hakukentässä esimerkiksi hakemusnumerolla.

Yritykset

Yritysten edustajilla on eri vaihtoehtoja tunnistautumiseen. Valittu tunnistautumistapa määrää sen, miten yritykset antavat valtuutuksen Patenttimaksupalvelun käyttöön haluamilleen henkilöille. Eri vaihtoehdot yritysten puolesta maksupalvelua käyttäville tunnistautumiseen:

  • kaikki: EPO-kortti
  • henkilöt, joilla on suomalainen henkilötunnus: Suomi.fi
  • henkilöt, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta: Finnish Authenticator

Lue tarkemmat ohjeet tunnistautumiseen ja valtuuttamiseen.

Siirry PatenttimaksupalveluunAvautuu uuteen välilehteen.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 17.03.2023