Kirjaston käyttösäännöt

Lainausoikeus

Lainausoikeuden saa ilmoittamalla nimen, syntymäajan, osoitteen ja puhelinnumeron sekä näyttämällä valokuvalla ja henkilötunnuksella varustetun henkilötodistuksen. Lainausoikeuden saadessaan asiakas sitoutuu noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.

Henkilötietojen muutokset

Asiakkaan tulee ilmoittaa osoitteen, sähköpostiosoitteen ja nimen muutoksista viipymättä kirjastoon.

Lainaus ja palautus

Kirjaston aineistoa voi lainata vain virkailijalta. Lainaajan on todistettava henkilöllisyytensä lainattaessa. Laina-aika vaihtelee kolmesta päivästä 28 päivään riippuen aineistosta. Mikäli kirjalla on paljon varauksia, lyhennämme laina-aikaa. Kirjan lainatilanne löytyy kirjatietokannasta

Kirjastosta ei lainata lehtiä, käsikirjoja, hakuteoksia eikä sanakirjoja.

Aineisto tulee palauttaa tai uusia viimeistään eräpäivänä. Kirjat voi palauttaa myös postitse.

Aineiston varaaminen ja uusiminen

Lainassa olevan aineiston voi varata pyytämällä virkailijaa tekemään varauksen joko käymällä kirjastossa, sähköpostitse (library@prh.fi) tai puhelimitse 029 509 5868. Lainan voi uusia kuusi kertaa puhelimitse tai sähköpostitse. Kuudennen kerran jälkeen laina on palautettava.

Lainakielto

Lainojen palauttamatta jättäminen aiheuttaa lainausoikeuden menetyksen. Lainausoikeuden saa takaisin palauttamalla lainatun aineiston. Lainausoikeus voidaan myös lakkauttaa, mikäli asiakas on toiminut käyttösääntöjen vastaisesti. Kirjasto voi myös rajoittaa lainattavan aineiston määrää.

Maksut ja perintä

Asiakkaan tulee korvata kadonnut tai vahingoittunut aineisto hankintakuluineen. Maksut voidaan periä tarvittaessa oikeustoimin, jolloin asiakas joutuu maksamaan myös perinnästä aiheutuneet lisäkulut. Ennen perintään turvautumista asiakkaalle lähetetään kirjallinen palautuskehotus.

Tietosuoja

Tallennamme asiakasrekisteriin henkilön nimen, osoitteen, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen sekä syntymäajan varmistaaksemme etteivät asiakastiedot sekoitu. Asiakkaalla on oikeus saada tietää, mitä tietoja hänestä on tallennettu rekisteriin. Lainausrekisteriä käytetään vain lainausten valvontaan eikä rekisterin henkilötietoja luovutetta ulkopuoliseen käyttöön. Vain kirjaston henkilökunnalla on pääsy kirjaston asiakastietoihin. Henkilötietojen käsittelystä PRH:ssa löydät lisätietoa Tietosuojasivustoltamme.
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 12.02.2020