Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kokoelmat ja tiedonlähteet

Kirjakokoelma


Tietoa paperilla ja verkossa

Teollisoikeuksia (patentit, tavaramerkit, hyödyllisyysmallit ja mallisuoja), yrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä käsittelevät kirjat ja lehdet sekä teollisoikeudellisten organisaatioiden omat julkaisut ovat kokoelmamme perusta. EDS EBSCO Discovery Service –hakuportaalin kautta voi tutustua käytössämme oleviin e-aineistoihin.Avautuu uuteen välilehteen

Tärkeimmät teollisoikeudelliset käsikirjat ovat vielä painetussa muodossa ja ne päivitetään ajan tasalle tietojen muuttuessa.

Kaikki hankitut kirjat ja kausijulkaisut luetteloidaan kirjatietokantaan.

Siirry kirjaston kirjatietokantaan.Avautuu uuteen välilehteen

Patenttiasiakirjat löytyvät arkistoista tai tietokannoista

Patenttiasiakirjat löytyvät tietokannoista tai arkistoista (teksti verkkokirjastosta)

Patentit ovat julkista tietoa. Joka vuosi ilmestyy yli kaksi miljoonaa uutta patenttijulkaisua. Julkaisuja on jo yli 80 miljoonaa, yli sadasta maasta ja useilla eri kielillä. Julkaisuihin sekä niihin liittyviin asiakirjoihin ja tietoihin voi tutustua PRH:n verkkosivuilta löytyvissä maksuttomissa patenttitietokannoissa.

Tutustu patenttitietokantoihin.

Vuodesta 2011 lähtien kaikki kotimaisiin patenttijulkaisuihin liittyvä julkinen arkistoaineisto kirjeenvaihtoineen on sähköisesti luettavissa, mutta vanhempi arkistoaineisto vuosilta 1975-2010 on vielä osin saatavissa vain paperisena:
  • Vuosina 1975-2000 myönnettyjen patenttien asiakirjoja säilytetään Kansallisarkistossa ja niitä koskeva asiakaspalvelu kuuluu ensisijaisesti Kansallisarkistolle. Mikäli tätä aineistoa koskien kuitenkin tarvitaan viranomaistulkintaa, tulee asiakirjat tilata ottamalla yhteyttä PRH:n asiakaspalveluun.
  • Vuosina 2001-2010 myönnettyjen patenttien asiakirjoja koskeva asiakaspalvelu kuuluu puolestaan yksinomaan PRH:lle. Niistä voi tilata maksullisia kopioita tai niihin voi tulla tutustumaan PRH:n asiakaspalveluun osoitteeseen Sörnäisten rantatie 13 C. Asiakirjat tulee tilata etukäteen sähköpostitse osoitteesta library(at)prh.fi. Asiakirjojen toimitusaika on noin viikko.
Kaikkein vanhimmat asiakirjat vuosilta 1842-1974 on luovutettu Kansallisarkistolle ja ne ovat sijoitettuna Kansallisarkiston Mikkelin toimipisteeseen. Tätä aineistoa koskeva asiakaspalvelu kuuluu Kansallisarkistolle ja asiakirjoihin tutustumiseksi tulee ottaa yhteyttä Kansallisarkistoon
Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 14.09.2023