Tietoa paperilla ja verkossa


Teollisoikeuksia (patentit, tavaramerkit, hyödyllisyysmallit ja mallisuoja), yrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä käsittelevät kirjat ja lehdet sekä teollisoikeudellisten organisaatioiden omat julkaisut ovat kokoelmamme perusta.

Tärkeimmät teollisoikeudelliset käsikirjat ovat vielä painetussa muodossa ja ne päivitetään ajan tasalle tietojen muuttuessa. Seuraamme teollisoikeudellista lainsäädäntöä paitsi Suomessa myös Pohjoismaissa ja EU:ssa.

Kaikki hankitut kirjat ja kausijulkaisut luetteloidaan kirjatietokantaan.

Patenttiasiakirjat löytyvät arkistoista tai tietokannoista

Kotimaiset patenttijulkaisut on digitoitu ja tallennettu tietokantoihin. Esimerkiksi Espacenet -tietokanta sisältää suomalaisten patenttijulkaisujen ohella lähes 100 miljoonaa julkaisua kaikkialta maailmasta. Tietokanta on maksutta selattavissa PRH:n kotisivulla.

Julkiseksi tulleet Suomeen jätetyt patentti- ja hyödyllisyysmallihakemukset löydät Patentti- ja Hyödyllisyysmallilehdistä tai PatInfo-rekisteristä, joka sisältää hakemusten tunniste- ja käsittelytiedot vuodesta 2001 lähtien. Vuodesta 2011 lähtien kaikki arkistoaineisto kirjeenvaihtoineen on sähköisesti luettavissa.

Vanhempi arkistoaineisto vuodesta 1978 vuoteen 2010 on vielä osin painetussa muodossa. Arkistosta voi tilata kopioita tai asiakirjavihkoja voi myös tulla tutkimaan PRH:n asiakaspalvelupisteeseen Sörnäisten rantatielle. Asiakirjojen toimitus asiakaspalveluun kestää muutaman päivän, joten ne täytyy tilata etukäteen.

Kaikkein vanhimmat asiakirjavihkot vuosilta 1842 - 1977 on sijoitettu Kansallisarkiston Mikkelin toimipisteeseen. Tilaukset sieltä hoitaa Kansallisarkisto.

PRH:n asiakaspalvelupisteeltä on yhteys kaikkiin PRH:n maksuttomiin tietokantoihin.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 09.06.2021