Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kilpailijaseuranta

Kun haluat seurata kilpailijoidesi uusia keksintöjä ja patentointiprosessien etenemistä, meidän tiedonhaku-, seuranta- ja valvontapalvelumme pitävät tietosi ajan tasalla.

Käytössäsi ovat seuraavat palvelumme:

Nimitutkimus – Nimitutkimuksessa selvitämme yrityksen ja keksijän nimissä olevat patenttihakemukset ja patentit Suomessa ja ulkomailla. Palvelu on käyttökelpoinen esimerkiksi kilpailijoiden patentoiman tekniikan ja keskeisten keksijöiden selvittämisessä.

Patenttiperhehaku – Kun keksinnölle on haettu patenttia useassa maassa, muodostavat eri maiden hakemukset ja patentit patenttiperheen. Patenttiperhehaussa selvitämme, missä maissa keksinnölle on haettu patenttisuojaa. Tutkimukseen voidaan liittää myös statusselvitys eli selvitys siitä, ovatko hakemukset edenneet patenteiksi ja ovatko patentit edelleen voimassa.

Kansainvälinen kilpailijaseuranta – Säännöllinen seuranta pitää tietosi kilpailijoista ajan tasalla. Kansainvälisessä kilpailijaseurannassa selvitämme, mihin tekniikkaan liittyviä uusia patenttihakemuksia kilpailijat tekevät eri maissa tai ketkä tekevät uusia hakemuksia tietyllä tekniikan alalla. Seuranta toteutetaan esimerkiksi neljä kertaa vuodessa toistuvina tietokantahakuina kansainvälisistä patenttitietokannoista.

Kotimainen patenttihakemusvalvonta – Kotimaisessa patenttihakemusvalvonnassa valvomme haluamiesi patenttihakemusten käsittelyä PRH:ssa. Patenttihakemusten etenemistä kannattaa seurata, jotta saat tuoreeltaan tietää, johtaako hakemus patenttiin ja milloin patenttia vastaan voi tehdä mahdollisen väitteen. Väitteellä voi pyrkiä omaa toimintaa haittaavan patentin kumoamiseen tai sen suojapiirin rajoittamiseen.

Tarvittaessa palveluita voidaan muokata tarpeisiisi sopiviksi. Ota yhteyttä neuvontaamme. Katso yhteystiedot.

Näin teet tilauksen

Voit lähettää tilauksen postitse tai suojatulla sähköpostilla. Katso yhteystiedot ja ohjeet suojatun sähköpostin käyttöön.

Avaa tutkimustilauslomake (pdf) Avautuu uuteen välilehteen

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 05.11.2020