EU:n tavaramerkki

EU:n tavaramerkin antama suoja kattaa kaikki Euroopan unionin maat. Sinulla on siis mahdollisuus saada yhdellä hakemuksella rekisteröintisuoja koko EU:n alueelle.

EU:n tavaramerkki voidaan rekisteröidä ainoastaan koko EU:n alueelle tai ei ollenkaan. Jos jonkin maan osalta tulee ylitsepääsemätön este tavaramerkin rekisteröinnille, sitä ei voida rekisteröidä ollenkaan. Tällaisessa tilanteessa on kuitenkin mahdollisuus muuntaa EU:n tavaramerkkihakemus tavallisiksi kansallisiksi hakemuksiksi halutuissa maissa.

EU:n tavaramerkkien rekisteröinnistä vastaa Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO), joka toimii Espanjan Alicantessa.

Miten haetaan?

Tavaramerkkiä haetaan suoraan EUIPOsta. Kätevimmin se onnistuu käyttämällä sähköistä hakemuslomaketta. Hakemusmaksu maksetaan suoraan EUIPOn tilille.

Hakemusmaksu täytyy maksaa viimeistään kuukauden kuluessa, jotta hakemuspäiväksi saa päivän, jolloin hakemuksen on jättänyt. Lue lisää tavaramerkin hakemisesta EUIPOn verkkosivuilta.

Huomaa, että EUIPO käsittelee tavaramerkkihakemuksen vasta, kun hakemus on maksettu.

Kuinka kauan tavaramerkki on voimassa?

EU:n tavaramerkki on voimassa kymmenen vuotta hakemuspäivästä.

Mitä maita rekisteröinti kattaa?

Rekisteröinti antaa suojan kaikissa Euroopan unionin jäsenmaissa. Lue lisää tavaramerkkisuojasta EUIPOn verkkosivuilta.

Mitä maksaa?

Maksut löytyvät EUIPOn verkkosivuilta.

eSearch-tietokanta

EU:n tavaramerkkirekisteriin merkittyjä EU:n tavaramerkkejä ja hakemuksia voi etsiä eSearch-palvelussa. Palvelu on maksuton. Siirry EU:n tavaramerkkirekisterin hakusivulle.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 11.12.2020