Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tavaramerkin panttaus

Tavaramerkki on irtainta omaisuutta ja se voidaan pantata saatavien vakuudeksi. Panttioikeudelle kannattaa hakea merkintää PRH:sta, koska panttioikeus sitoo vilpittömässä mielessä olevia kolmansia henkilöitä tai velkojia vasta, kun merkintä on tehty tavaramerkkirekisteriin.

Jos tavaramerkkiin on merkitty panttioikeus, tavaraluettelon supistaminen tai merkin poistaminen rekisteristä ovat mahdollisia vain, jos pantinhaltija on antanut kirjallisen suostumuksen.

Tavaramerkki ei ole ulosmittauskelpoinen, ellei siihen ole perustettu panttioikeutta. Panttauksen merkitsemistä voi hakea joko tavaramerkin haltija tai pantinsaaja. Merkintä voidaan tehdä jo tavaramerkin hakemusvaiheessa tai koska tahansa rekisteröintikauden aikana.

Panttaushakemuksen tulee sisältää seuraavat tiedot ja asiakirjat:

  • tavaramerkin rekisterinumero
  • pantinhaltijan nimi, osoite, kotipaikka ja Y-tunnus. Jos pantinhaltija on yksityishenkilö pitää ilmoittaa henkilötunnus. Jos sitä ei ole, pitää ilmoittaa syntymäaika.
  • mahdollisen asiamiehen nimi, osoite, kotipaikka ja Y-tunnus. Jos asiamies on yksityishenkilö pitää ilmoittaa henkilötunnus. Jos sitä ei ole, pitää ilmoittaa syntymäaika.
  • kopio panttaussopimuksesta, josta ilmenee sopimuksen päivämäärä.

Ilmoita panttauksesta PRH:lle käyttämällä rekisteröityä tavaramerkkiä koskevaa sähköistä palvelua. Palvelu vaatii Suomi.fi-tunnistautumisen. Siirry palveluun ilmoittamaan panttauksesta.Avautuu uuteen välilehteen

Panttausmerkinnästä peritään maksu. Katso maksu Hinnastot ja maksuohjeet -sivulta.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 11.12.2020