Vanhat tavaramerkkiluokat NCL10-2016

Huomio! Jotkin luokkaotsikoissa käytetyistä nimikkeistä ovat liian epätäsmällisiä, eivätkä ne ole hyväksyttävissä tavara- ja palveluluetteloon ilman niiden täsmentämistä. Tällaiset nimikkeet on lihavoitu alla olevassa luettelossa.

Lisätietoa: Asiaa koskeva tiedote 15.12.2015 ja 18.12.2015

Tullut voimaan 1.1.2016

Tavarat

Luokka 1. Kemikaalit teollisiin, tieteellisiin, valokuvaus- sekä maatalous-, puutarhanhoito- ja metsätaloustarkoituksiin; jalostamattomat tekohartsit, jalostamattomat muovit; lannoitteet; tulensammutusaineet; karkaisu- ja juotosvalmisteet; kemialliset aineet elintarvikkeiden säilöntään; parkitusaineet; liima-aineet teollisiin tarkoituksiin.

Luokka 2. Maalit, vernissat, lakat; ruosteenesto- ja puunsuojavalmisteet; väriaineet; peittausaineet; raa'at luonnonhartsit; lehtimetallit ja metallijauheet maalaus-, koristus-, kirjapaino- ja taidekäyttöön.

Luokka 3. Valkaisutuotteet ja muut vaatteiden pesussa käytettävät aineet; puhdistus-, kiillotus-, tahranpoisto- ja hiontavalmisteet; saippuat; hajuvedet, eteeriset öljyt, kosmeettiset tuotteet, hiustenhoitovalmisteet; hampaidenpuhdistusaineet.

Luokka 4. Teollisuusöljyt ja -rasvat; voiteluaineet; pölyä imevät, kosteuttavat ja sitovat aineet; polttoaineet (sisältäen bensiinin ja moottorialkoholin) ja valaistusaineet; kynttilät ja sydämet valaistukseen.

Luokka 5. Farmaseuttiset, lääkinnälliset ja eläinlääkintävalmisteet; terveydenhoitovalmisteet lääkinnälliseen käyttöön; dieettiruoka ja -ravintoaineet lääkinnälliseen tai eläinlääkinnälliseen käyttöön, vauvanruoat; lisäravinteet ihmisille ja eläimille; laastarit, sidontatarvikkeet; hampaiden täyte- ja jäljennösaineet; desinfiointiaineet; tuhoeläinten, -hyönteisten ja syöpäläisten hävitysvalmisteet; sieni- ja rikkaruohomyrkyt.

Luokka 6. Epäjalot metallit ja niiden seokset; metalliset rakennustarvikkeet; siirrettävät metalliset rakennukset; metallitarvikkeet rautatiekiskoja varten; ei-sähköiset metallikaapelit ja -langat; rautatavarat, pienet metalliesineet; metalliputket; kassakaapit; malmit.

Luokka 7. Koneet ja konetyökalut; moottorit (paitsi maa-ajoneuvoihin); kytkin- ja voimansiirtokomponentit (paitsi maa-ajoneuvoihin); maanviljelysvälineet, muut kuin käsikäyttöiset; munanhautomakoneet; myyntiautomaatit.

Luokka 8. Käsityökalut ja -välineet; aterimet; teräaseet; parranajovälineet.

Luokka 9. Tieteelliset, merenkulku-, geodeettiset, valokuvaus-, elokuva-, optiset, punnitus-, mittaus-, merkinanto-, tarkastus- (valvonta-), hengenpelastus- ja opetuslaitteet ja -välineet; laitteet ja välineet sähkön johtamiseen, kytkemiseen, muuntamiseen, varaamiseen, säätämiseen tai hallintaan; äänen ja kuvien tallennus-, siirto- ja toistolaitteet; magneettiset tietovälineet, tallennelevyt; CD-levyt, DVD-levyt ja muut digitaaliset tallennusvälineet; kolikkokäyttöisten laitteiden koneistot; kassakoneet, laskukoneet, tietojenkäsittelylaitteet, tietokoneet; tietokoneohjelmistot; tulensammutuslaitteet.

Luokka 10. Kirurgiset, lääketieteelliset, hammaslääketieteelliset ja eläinlääketieteelliset laitteet ja välineet; tekojäsenet, -silmät ja -hampaat; ortopediset tuotteet; haavanompelutarvikkeet.

Luokka 11. Valaistus-, lämmitys-, höyrynkehitys-, keitto-, jäähdytys-, kuivatus-, ilmastointi-, vesihuolto- ja saniteettilaitteet.

Luokka 12. Ajoneuvot; maa-, ilma- ja vesikulkuneuvot.

Luokka 13. Tuliaseet; ammukset ja ampumatarvikkeet; räjähdysaineet; ilotulitusvälineet.

Luokka 14. Jalometallit ja niiden seokset; korut, jalokivet; kellot ja ajanmittauslaitteet.

Luokka 15. Soittimet.

Luokka 16. Paperi ja pahvi; painotuotteet; kirjansidonta-aineet; valokuvat; paperitavarat (kirjoitus- ja toimistotarvikkeet); paperi- ja kotitalousliimat; taiteilijantarvikkeet; siveltimet; kirjoituskoneet ja toimistotarvikkeet (paitsi huonekalut); neuvonta- ja opetusvälineet (paitsi laitteet); muoviset pakkaustarvikkeet; painokirjasimet; painolaatat.

Luokka 17. Jalostamaton ja puolivalmisteinen kumi, guttaperkka, kautsu, asbesti, kiille ja näiden korvikkeet; muovit suulakepuristetussa muodossa teollisuuskäyttöön; tiivistys- ja eristysaineet; taipuisat putket, ei-metalliset.

Luokka 18. Nahat ja nahan jäljitelmät; eläinten nahat, vuodat; matka-arkut ja -laukut; sateenvarjot ja päivänvarjot; kävelykepit; piiskat, valjaat ja satulavarusteet.

Luokka 19. Rakennustarvikkeet (ei-metalliset); ei-metalliset, jäykät putket rakennustarkoituksiin; asfaltti, piki ja bitumi; ei-metalliset, siirrettävät rakennukset; muistomerkit, ei-metalliset.

Luokka 20. Huonekalut, peilit, taulunkehykset; työstämätön tai puolivalmisteinen luu, sarvi, norsunluu, valaanluu tai helmiäinen; simpukankuoret; merenvaha; meripihka.

Luokka 21. Talous- ja keittiövälineet ja -astiat; kammat ja pesusienet; harjat (paitsi siveltimet); harjanvalmistusaineet; puhdistukseen käytettävät tarvikkeet; teräsvilla; raakalasi ja lasi puolivalmisteena (paitsi rakennuslasi); lasitavarat, posliini ja keramiikka.

Luokka 22. Köydet ja nuorat; verkot; teltat, markiisit ja suojapeitteet; purjeet; säkit; pehmustus- ja täyteaineet (paitsi paperiset, pahviset, kumiset tai muoviset); raa'at tekstiilikuituaineet.

Luokka 23. Langat tekstiilikäyttöön.

Luokka 24. Kankaat ja kankaan korvikkeet; vuodevaatteet; pöytäliinat.

Luokka 25. Vaatteet, jalkineet, päähineet.

Luokka 26. Pitsi ja koruompeleet, nauhat ja punokset; napit, hakaset, neulat ja neulepuikot; tekokukat.

Luokka 27. Matot, korkkimatot ja muut valmiiden lattioiden päällysteet; seinäverhoilut (ei tekstiiliä).

Luokka 28. Pelit ja leikkikalut; voimistelu- ja urheiluvälineet; joulukuusenkoristeet.

Luokka 29. Liha, kala, siipikarja ja riista; lihauutteet; säilötyt, pakastetut, kuivatut ja kuumentamalla valmistetut hedelmät ja vihannekset; hyytelöt, hillot, hedelmähillokkeet; munat; maito ja maitotuotteet; ravintoöljyt ja -rasvat.

Luokka 30. Kahvi, tee, kaakao ja keinotekoinen kahvi; riisi; tapioka ja saago; jauhot ja viljavalmisteet; leipä, leivonnaiset ja makeiset; jäätelöt; sokeri, hunaja, siirappi; hiiva, leivinjauhe; suola; sinappi; etikka, kastikkeet (mauste-); mausteet; jää.

Luokka 31. Maatalous-, puutarha- ja metsätaloustuotteet; raa’at ja käsittelemättömät viljat ja siemenet; tuoreet hedelmät ja vihannekset; luonnonkasvit ja -kukat; elävät eläimet; eläinten ravintoaineet; maltaat.

Luokka 32. Oluet; kivennäis- ja hiilihappovedet ja muut alkoholittomat juomat; hedelmäjuomat ja hedelmätuoremehut; mehutiivisteet ja muut juomien valmistusaineet.

Luokka 33. Alkoholijuomat (paitsi oluet).

Luokka 34. Tupakka; tupakointivälineet; tulitikut.

Palvelut

Luokka 35. Mainonta; liikkeenjohto; yrityshallinto; toimistotehtävät.

Luokka 36. Vakuutustoiminta; rahatalousasiat; raha-asiat; kiinteistöasiat.

Luokka 37. Rakentaminen; huolto ja korjaus; asennuspalvelut.

Luokka 38. Kaukoviestintä.

Luokka 39. Kuljetus; tavaroiden pakkaus ja varastointi; matkojen järjestäminen.

Luokka 40. Aineiden ja esineiden käsittely.

Luokka 41. Koulutus; koulutuksen järjestäminen; ajanviete; urheilu- ja kulttuuritoiminnat.

Luokka 42. Tieteelliset ja teknologiset palvelut sekä niihin liittyvä tutkimus ja suunnittelu; teolliset analyysi- ja tutkimuspalvelut; tietokonelaitteistojen ja -ohjelmistojen suunnittelu ja kehittäminen.

Luokka 43. Ravitseminen ja juomien anniskelu; tilapäismajoitus.

Luokka 44. Lääkinnälliset palvelut; eläinlääkintäpalvelut; terveyden- ja kauneudenhoitopalvelut ihmisille tai eläimille; maatalous-, puutarhanhoito- ja metsänhoitopalvelut.

Luokka 45. Oikeudelliset palvelut; turvallisuuspalvelut omaisuuden ja ihmisten suojaamiseksi; muiden tarjoamat henkilökohtaiset ja sosiaaliset palvelut yksilöiden tarpeiden täyttämiseksi.

PRH 1.1.2016

Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10-2015)
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10-2014)
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10-2013)
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL10)
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL9)
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL8)
Vanhat tavaramerkkiluokat (NCL7)
Kansainvälinen tavaramerkkiluokitus englanniksi (WIPO)

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 21.05.2019