Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Kestävyysraportointitarkastajien ja kestävyystarkastusyhteisöjen rekisteröinti alkaa vuodenvaihteessa

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) alkaa 1.1.2024 lähtien rekisteröidä kestävyysraportointitarkastajia ja kestävyystarkastusyhteisöjä. Rekisteröinnin jälkeen tilintarkastaja voi käyttää kestävyysraportointitarkastajan (KRT) nimikettä. Edellytyksenä on, että tilintarkastuslain muutos tulee voimaan vuodenvaihteessa.

Kestävyysraportointitarkastajat tarkastavat yritysten kestävyysraportointia. Yritykset raportoivat jatkossa liiketoimintansa kestävyydestä kestävyysraportilla.

Kestävyysraportointitarkastajan rekisteröinnin edellytykset

Tilintarkastaja voi hakea kestävyysraportointitarkastajan (KRT) rekisteröintiä tilintarkastuslain siirtymäsäännöksen perusteella, jos hänet on hyväksytty tilintarkastajaksi ennen 1.1.2024. Kestävyysraportointitarkastajan rekisteröintiä voi hakea myös, jos tilintarkastajan hyväksymismenettely on alkanut ennen 1.1.2024, ja hakija hyväksytään tilintarkastajaksi ennen 1.1.2026. Lue lisää hyväksymismenettelyn alkamisesta.

Rekisteröinnin edellytyksenä on lisäksi, että tilintarkastaja on osallistunut kestävyysraportointiin liittyvään ammatilliseen koulutukseen.

Siirtymäsäännöksen perusteella rekisteröitävien kestävyysraportointitarkastajien täytyy täyttää myös tietyt muut edellytykset, jotka varmistetaan Oikeusrekisterikeskuksesta ja Digi- ja väestötietovirastosta tilattavilla todistuksilla.

Rekisteröintihakemus on tehtävä ennen 1.1.2028.

Siirtymäsäännöksen piiriin kuulumattoman henkilön täytyy suorittaa kestävyysraportointitarkastajan tutkinto (KRT-tutkinto). PRH järjestää KRT-tutkinnon ensimmäisen kerran vuonna 2025.

PRH on julkaissut verkkosivuillaan ohjeen kestävyysraportointitarkastajaksi rekisteröitymiseen.

Kestävyystarkastusyhteisöjen rekisteröinti alkaa myös vuodenvaihteessa

Tilintarkastusyhteisö voi hakea kestävyystarkastusyhteisön rekisteröintiä 1.1.2024 alkaen.

PRH on julkaissut verkkosivuillaan ohjeen kestävyystarkastusyhteisöksi rekisteröitymiseen.

Lisätietoja

Hanna Kattainen
Tiimiesimies
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)prh.fi
Puh. 029 509 5859

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 08.12.2023