Kuuntele podcast


Podcastit

Arvokasta tietoa -podcast-sarja nostaa esille yrityksille ja yhteisöille tärkeää tietoa liittyen erilaisiin oikeuksiin, kuten tavaramerkkeihin, patentteihin, malleihin ja hyödyllisyysmalleihin. Podcastissa haastatellaan asiantuntijoita, joilta saa selkeät neuvot eri asioiden hoitamiseen. Lisäksi podcast palvelee omien oikeuksien suojelemisen pohdinnassa, kun oma yritys tai yhteisö on sellaisessa vaiheessa, että näiden asioiden miettiminen on ajankohtaista.

Podcastin juontaa toimittaja Sanna Mämmi.


3. jakso

Tietokoneohjelmien patentoinnin ABC


Kehitätkö työksesi tietokoneohjelmia? Tiedätkö, että tietokoneohjelmia on tietyin edellytyksin mahdollista suojata myös patentilla? Mitä nämä edellytykset ovat ja miten patenttia haetaan? Mikä on patentin merkitys haltijalleen? Entä paljonko patentin hakeminen maksaa Suomessa ja ulkomailla?


Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaavat Sanna Mämmin haastattelussa PRH:n johtavat tutkijainsinöörit Olli-Pekka Piirilä ja Antti Salmela.

Kuuntele nyt - kesto noin 29 min.


2. jakso

Yritysten edunsaajat kaupparekisteriin 1.7.2019 alkaen


Heinäkuun alusta alkaen yritysten täytyy ilmoittaa kaupparekisteriin tiedot edunsaajistaan. Uusi velvollisuus koskee noin 300 000 yritystä, esimerkiksi kaikkia osakeyhtiöitä. Miksi tiedot täytyy ilmoittaa? Mitä yritysmuotoja uusi velvollisuus koskee? Ja ennen kaikkea – kuka on yrityksen edunsaaja?


Sanna Mämmin haastattelussa on vieraana PRH:n lakimies Ville Ruokamo.

Kuuntele nyt - kesto noin 18 min.


1. jakso

Tavaramerkki - Milloin sitä tarvitaan?

Tavaramerkki saattaa olla monelle arvoitus, kun ei oikein tiedä missä vaiheessa sille kannattasi hakea rekisteröintiä ja mitä hyötyä siitä olisi. Oma yritys saattaa kehittää nimen tuotteelleen, aloitetaan tuotekehitys ja markkinointi, mutta jossain vaiheessa huomataankin, että kyseinen nimi on jo jonkun toisen yrityksen rekisteröimä. Kaikki työ on mennyt tällöin hukkaan. Missä vaiheessa tavaramerkin rekisteröintiä kannattaa hakea? Minkälainen tavaramerkin tulisi olla? Miksi tavaramerkin rekisteröiminen on tärkeää?

Sanna Mämmin haastattelussa on vieraana PRH:n neuvontalakimies Tuulimarja Myllymäki.

Kuuntele nyt - kesto noin 18 min. (mp3, 16,99 Mt)
Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 06.09.2019