Tietoa paperilla ja verkossa

Teollisoikeuksia (patentit, tavaramerkit, mallisuoja), yrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä käsittelevät kirjat ja lehdet sekä teollisoikeudellisten organisaatioiden omat julkaisut ovat olennainen osa kirjakokoelmaamme.

Tekniikan käsikirjoja, lakikirjoja ja erityisalojen sanakirjoja tarvitaan myös patenttijulkaisujen tutkimisessa. Myös vanhoilla tietosanakirjoilla on kysyntää lisääntyvistä verkkopalveluista huolimatta.

Pidämme käsikirjaston teollisoikeudelliset lakikirjat ajan tasalla päivittämällä muuttuvat tiedot säännöllisin väliajoin. Seuraamme teollisoikeudellista lainsäädäntöä paitsi Suomessa myös Pohjoismaissa ja EU:ssa

Kaikki kirjat ja kausijulkaisut luetteloidaan kirjatietokantaan

Patenttiasiakirjat löytyvät arkistosta tai tietokannoista

Patenttijulkaisukokoelma on nyttemmin lähes täysin sähköisessä muodossa. Espacenet-tietokannassa on jo lähes 100 miljoonaa julkaisua. Paperilla voi tutustua vielä suomalaisiin ja vanhempiin pohjoismaisiin julkaisuihin.

Tietyn tekniikan alan patenttijulkaisut ja myös julkiseksi tulleet kotimaiset patenttihakemukset voi tilata luettavaksi jo etukäteen.

Suomalaisen patenttihakemuksen tultua julkiseksi 18 kk:n kuluttua hakemispäivästä, ovat keksinnön asiakirjat selityksineen saatavilla kirjastossa joko painettuna asiakirjana tai tietokannassa verkkojulkaisuna.

Julkiseksi tulleet patentti- ja hyödyllisyysmallihakemukset saat selville Patenttilehdestä tai PatInfo-rekisteristä, joka sisältää patentti- ja hyödyllisyysmallihakemusten tunniste- ja käsittelytiedot vuoden 2001 jälkeen jätetyistä hakemuksista.

PRH:n asiakaspisteeltä on yhteys kaikkiin PRH:n maksuttomiin tietokantoihin.

Tarpeen mukaan kirjastosta ohjataan myös neuvontainsinöörin luokse, mikäli esimerkiksi luokitukseen kaivataan tarkempaa määrittelyä .

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 09.01.2019