Perustietoa teollisoikeuksista!

TEOLLISOIKEUDET YRITYKSEN VOIMAVARANA -verkko-oppimateriaali

Perustiedot osaamisen tehokkaaseen suojaamiseen sekä patenttijulkaisujen käyttöön teknisen tiedon lähteenä ja kilpailijaseurannan apuvälineenä kannattaa hankkia jo opiskeluvaiheessa, sillä teollisoikeuksien merkitys yritysten liiketoiminnassa kasvaa jatkuvasti.

Tämä verkko-oppimateriaali antaa liiketalouden ja tekniikan alan opiskelijoille perustietoa teollisoikeuksista ja niiden käytöstä. Oppimateriaali on tarkoitettu itseopiskeluun.

Ensimmäisen osion tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat teollisoikeuskäsitteeseen, teollisoikeudellisiin suojamuotoihin ja niiden käyttötarkoituksiin. Esitellään eri suojamuodot: Patentti, Hyödyllisyysmalli, Mallisuoja, Tavaramerkki, Toiminimi ja Tekijänoikeus.

Toisen osion tavoitteena on kuvata teollisoikeuksia liiketoimintaympäristön kehittymisen näkökulmasta. Osiossa tarkastellaan teollisoikeuksien hyödyntämistä yrityksen liiketoiminnassa.

Kolmannen osion tavoitteena on antaa opiskelijalle kokonaiskuva käytännön patentoinnista, patentointipäätöksen tekemisestä käytännön hakumenettelyihin. Osiossa tutustutaan patentointiin Suomessa ja kansainvälisesti.

Neljännen osion tarkoituksena on antaa opiskelijoille perusvalmiudet hyödyntää patentointia ja patentti-informaatiota yrityksen liiketoiminnassa. Tarkastellaan informaatiota sekä strategianäkökulmasta että teknisen tiedon lähteenä.

Patenttialan asiantuntijat ovat vastannet sisällöntuottamisesta ja R5 Vision Oy oppimateriaalin sisällön toteuttamisesta verkkopedagogiseen muotoon sekä sivujen rakenteen ja ulkoasun suunnittelusta.

Oppimateriaali on käytössäsi 24 h/vrk.

Rekisteröidy käyttäjäksi ja tutustu verkko-oppimateriaaliin

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 14.11.2014