Tilintarkastusvalvonnan sähköinen asiointi

PRH:ssa vuonna 2016 toimintansa aloittanut tilintarkastusvalvonta suunnittelee sähköistä asiointipalvelua asiakkailleen. Tavoitteena on helpottaa tilintarkastajien, tilintarkastajaksi hakevien sekä muiden tilintarkastusvalvonnan kannalta keskeisten sidosryhmien asiointia PRH:n tilintarkastusvalvonnan kanssa.

Uudistuksen jälkeen erilaiset hakemukset ja ilmoitukset voi jättää PRH:n tilintarkastusvalvonnalle verkossa. Palveluun tunnistautumalla käyttäjä saa tilintarkastajarekisterin tiedot valmiina omalle ilmoitukselleen esitäytettyinä ja pystyy halutessaan seuraamaan oman asiansa käsittelyn etenemistä.

Samalla uudistetaan myös tilintarkastusvalvonnan sisäiseen käyttöön tarkoitettua asioiden käsittelyjärjestelmää siten, että tilintarkastajarekisterin ja tilintarkastajatutkintorekisterin tiedot ovat tehokkaammin tilintarkastusvalvonnan sekä asiakkaiden saatavilla.

PRH:n tilintarkastusvalvonnan sähköisen asioinnin projekti toteutetaan vuosien 2017 ja 2018 aikana. Ensimmäiset tilintarkastajien ja tilintarkastusyhteisöjen palvelut, kuten valvontatietoilmoitus, on tarkoitus julkaista alkusyksyyn 2017 mennessä.


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 06.05.2020