Tilintarkastajatutkinnot kiinnostavat edelleen

Tilintarkastajatutkinnot järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran uuden tutkintojärjestelmän mukaisesti. Tästedes HT-tutkinto on tilintarkastusalan perustutkinto ja KHT- ja JHT-tutkinnot ovat erikoistumistutkintoja. Tutkintoihin tuli yhteensä 450 ilmoittautumista.

Kuvassa Hanna Kattainen Hanna Kattainen, päällikkö, PRH

Uuteen HT-tutkintoon oli hakijoita 196, KHT-tutkintoon 110 ja JHT-tutkintoon 7. Tutkinnoista vastaava päällikkö Hanna Kattainen ei ole lukumääristä yllättynyt.

– Nämä hakijamäärät vastasivat odotuksiamme. HT-hakemusten määrä vastaa vuoden 2015 yhteenlaskettuja KHT- ja HTM-hakijamääriä. KHT-hakemusten määrässä ei myöskään ole muutosta viime vuoteen. Siirtymäkokeeseen ilmoittautuneiden JHTT-tilintarkastajien määrä sen sijaan yllätti positiivisesti.

JHTT-tilintarkastaja voi siirtymäkokeella pätevöityä JHT-tilintarkastajaksi. Siirtymäkokeeseen ilmoittautui 48 JHTT-tilintarkastajaa.

PRH järjestää myös vanhan tutkintojärjestelmän mukaisia tilintarkastajatutkintoja viiden vuoden ajan niille, joiden tutkintosuoritus on kesken. Kesken olevien tutkintosuoritusten perusteella vanhaan HTM-tutkintoon ilmoittautui 29 henkilöä, KHT-tutkintoon 50 henkilöä ja JHTT-tutkintoon 10 henkilöä. Valtaosa henkilöistä, joilla on keskenoleva tutkintosuoritus, ilmoittautui suorittamaan tutkintoja heti vuonna 2016.

Tilintarkastajatutkintojen kokeet järjestetään syyskuussa.


Valokuva: Juha Rahkonen

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 08.05.2020