Tilinpäätös näppärästi kaupparekisteriin veroilmoituksen liitteenä

Muistathan, että lain mukaan osakeyhtiön ja osuuskunnan on joka vuosi toimitettava tilinpäätöksensä PRH:lle julkistettavaksi. Näppärimmin se hoituu liittämällä pdf-asiakirjat sähköiseen veroilmoitukseen. Muista nimetä liitteet oikein! Sähköisessä yhteisöjen veroilmoituspalvelussa (kohta 6 Tilinpäätöstiedot) oikeat liitenimet löytyvät alasvetovalikosta. Väärin nimetty liite ei tule kaupparekisteriin ja joudumme pyytämään yritystäsi toimittamaan tilinpäätöksen erikseen PRH:lle.

Linkki yhteisöjen veroilmoituspalveluun

Jos teet vielä paperisen veroilmoituksen, niittaa julkistettavat tilinpäätösasiakirjat Verohallinnon 63-lomakkeeseen. Ilman niittiä tilinpäätös ei tule kaupparekisteriin ja joudumme pyytämään yritystäsi toimittamaan sen erikseen PRH:lle. Näillä liittämisvaatimuksilla varmistetaan, että vain yrityksesi julkiset asiakirjat päätyvät julkistettaviksi.

Viimeisen vuoden aikana PRH on lähettänyt noin 18 000 yritykselle erillisen kehotuksen tilinpäätöksen toimittamiseksi. Uhkasakkotehoste on asetettu noin 500 yritykselle.

Pidäthän yrityksesi tilinpäätöstiedot ajan tasalla kaupparekisterissä! Vältytään turhalta postilta ja sanktioilta ja elinkeinoelämän käytössä on oikeat taloustiedot yrityksestäsi. Tilinpäätöstiedot ovat yksi kysytyimpiä tietopalvelumme tietoja.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.12.2017