Suomi.fi –valtuuksia hyödynnetään viranomaisten sähköisissä palveluissa

Ajantasaiset kaupparekisteritiedot tärkeitä yrityksen puolesta asiointiin

Jos hoidat yrityksen asioita viranomaisten sähköisissä palveluissa, niin oikeutesi edustaa yritystä tai yhteisöä tarkistetaan yhä useammin Suomi.fi -valtuudet palvelusta. Tällöin palvelu tarkistaa automaattisesti kaupparekisterijärjestemästä sähköiseen palveluun kirjautuneen henkilön rekisteriin merkityt roolit ja yrityksen tiedot.

Kaupparekisteritietoja hyödynnetään siis yhä enemmän reaaliaikaisesti viranomaisten palveluissa ja syksyn aikana on PRH:lle saapunut runsaasti vastuuhenkilöiden tietojen päivityksiä muutosilmoituksilla sekä kyselyitä yrityksen edustamisoikeuksista.

Suomi.fi -valtuuksia hyödyntävät muun muassa Verohallinnon Palkka.fi ja OmaVero –palvelut, Business Finlandin asiointipalvelu sekä Trafin Oma asiointi-palvelu.

Voit asioida näissä sähköisissä palveluissa, jos sinulle löytyy kaupparekisteritiedoista kyseisen asiointipalvelun edellyttämä rooli tai olet rekisteröitynä Verohallinnon rekistereihin yksityisenä elinkeinonharjoittajana.

Yrityksen tai yhteisön puolesta asiointi voi estyä palveluissa, jos kaupparekisteritiedot eivät ole ajan tasalla tai tiedoissa on puutteita. Jos sinut on rekisteröity esim. yhtiön hallituksen jäseneksi ennen vuotta 1994, puuttuu rekisteritiedoista henkilötunnuksesi näin järjestelmä ei pysty tunnistamaan rooliasi. Asiointi voi estyä palveluissa myös, jos sinulla ei ole kaupparekisteritietojen mukaan yksin oikeutta edustaa yritystä.

Lisätietoja:


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.11.2018