Näin toimit LEI-palvelussa

PRH:n LEI-palvelun ennakkojulkaisussa täytät LEI-tunnuksen hakemiseen tai tietojen päivittämiseen tarvittavat tiedot. Lopuksi tulostat hakemuksen, allekirjoitat sen ja lähetät sen PRH:een.

Näin toimit LEI-palvelussa Kuva: Shutterstock

Valitse ensin palvelun etusivulla, mitä teet. Palvelussa voit hakea LEI-tunnusta, tai jos tunnus jo on, päivittää emoyhteisöjen tiedot.

Voit myös hakea tunnuksen passivointia tai aktivointia sekä siirtää LEI-tunnuksesi hallinnan PRH:lle.

Ensin emoyhteisöjen tiedot

Jos valitset tunnuksen hakemisen, tietojen päivittämisen tai aktivoinnin, täytät ensin emoyhteisöjen tiedot.

Jos yritykselläsi tai yhteisölläsi ei ole suoraa kirjanpidollista emoyhteisöä, vastaa "En", kun palvelu kysyy, "Ilmoitatko suoran kirjanpidollisen emoyhteisön tiedot?". Sen jälkeen valitset syyn, miksi et ilmoita. Jos esimerkiksi emoyhteisöä ei ole, koska yksityishenkilöt omistavat yrityksesi tai yhteisösi, valitset syyksi "Yksityishenkilöt omistavat yhteisön".

Jos ylintä kirjanpidollista emoyhteisöäkään ei ole, vastaa "Kyllä" kysymykseen "Onko ylin emoyhteisö sama kuin suora?".

Lisätietojen antaja on pakollinen tieto

Seuraavaksi täytät hakemuksen tiedot.

Jos ilmoitat emoyhteisöjen tietoja, sinun täytyy lähettää PRH:een asiakirjoja, joista käy ilmi suhde emoyhteisöön. Konsernitilinpäätös on tähän tarkoitukseen paras asiakirja. Palvelussa kerrot, mitä asiakirjoja aiot postittaa.

Jos haet LEI-tunnusta tai sen aktivointia, sinun täytyy kertoa laskun saajan nimi ja yhteystiedot sekä se, haluatko verkko- vai paperilaskun. PRH lähettää laskun, kun LEI-tunnus on myönnetty tai tunnuksen uudistamisen määräaika lähestyy.

Kaikissa tilanteissa täytyy ilmoittaa lisätietojen antajan nimi ja yhteystiedot. Hän voi olla hakemuksen tekijä itse tai hänen valtuuttamansa henkilö tai asiamies. Jos olet valtuuttanut jonkun tekemään hakemuksen puolestasi, hakemuksen mukana lähetetään valtakirja.

Kerrot myös, kuka allekirjoittaa hakemuksen, ja mikä hänen roolinsa on (esimerkiksi yrityksen vastuuhenkilö).

Tulosta, allekirjoita ja postita

Lopuksi näet yhteenvedon antamistasi tiedoista.

Jos tiedot ovat oikein, tulosta hakemus, allekirjoita se ja lähetä mahdollisine liiteasiakirjoineen PRH:een osoitteeseen: LEI(a)prh.fi. Sähköpostitse lähettäminen onnistuu skannaamalla tulosteet pdf-tiedostoiksi.

Voit myös lähettää hakemuksen kirjepostissa:

Patentti- ja rekisterihallitus
LEI-rekisteri
00091 PRH.

Siirry LEI-palveluun.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.11.2017