Pääjohtaja Antti Riivari valittiin EBRA:n hallituksen puheenjohtajaksi

European Business Registry Association eli EBRA rekisteröitiin Belgiassa 16. huhtikuuta 2019. Yhdistyksen perustaminen sai lähtölaukauksen Helsingissä marraskuussa 2018, jolloin päätettiin lopettaa ECRF (Europen Commerce Registers’ Forum) ja EBR (European Business Register) ja yhdistää näiden toiminnot saman katon alle uuteen yhdistykseen eli EBRAan.

Pääjohtaja Antti Riivari, PRH Antti Riivari, pääjohtaja, PRH

EBRAn hallituksen presidentiksi valittiin marraskuun kokouksessa Antti Riivari. Muut hallituksen jäsenet ovat Norjasta, Luxemburgista, Espanjasta, Jerseystä, Sloveniasta ja Italiasta. EBRAlla on yhteensä 36 jäsentä.

EBRAn keskittyy eri maiden kaupparekisterien yhteistyön vahvistamiseen. Tämä näkyy erityisesti vuosittaisessa konferenssissa, johon osallistuu kymmenien eri maiden rekisterien edustajia, mutta myös yksityisiä toimijoita. EBRAn ensimmäinen konferenssi pidetään tänä vuonna kesäkuussa Tallinnassa ja siellä on aiheena mm. kaupparekisterien rajat ylittävä yhteistyö sähköisissä palveluissa. Vuosikokouksessa luodaan suhteita eri rekistereihin ja saadaan oppia muilta. Lisätietoa kokouksesta pääset katsomaan täältä.

EBRA jatkaa EBR-tietopalvelujen toimittamista edelleen eli portaalia, jossa on kymmenien eri EU-maiden kaupparekisteritiedot saatavilla maksua vastaan. EBRA jatkaa ECRF:n työryhmiä kuten kansainvälisen kaupparekisteriraportin laatimista. Raportti on hyvä työkalu, kun halutaan selvittää miten esim. Ruotsissa rekisteröidään yrityksiä, kuinka pitkät käsittelyajat siellä ovat ja paljonko esimerkiksi on osakeyhtiön minimipääoma. Näitä raportteja pääset lukemaan täältä. EBRA jatkaa myös ECRF:n alla toimineita muitakin työryhmiä kuten edunsaajarekisteriä koskevaa workgroupia. EBRAlla on suljettu keskusteluforumi, jossa rekisterinpitäjät voivat vaihtaa ajatuksia esimerkiksi eri direktiivien toimeenpanosta.

EBRA tiivistetysti luo läpinäkyvyyttä eri rekisterien välillä Euroopassa.


Kuva: PRH, Nina Kaverinen

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 22.05.2019