PRH jatkaa tutkivana PCT-viranomaisena

WIPOn PCT unionin 49. yleiskokous on vahvistanut, että Patentti- ja rekisterihallitus jatkaa kansainvälisenä uutuustutkimus- (ISA) ja patentoitavuustutkimusviranomaisena (IPEA) myös seuraavan kymmenvuotiskauden 2018-2027. PRH:n aiempi sopimus oli päättymässä 31.12.2017.

PRH jatkaminen tutkivana PCT-viranomaisena on tärkeää Suomen elinkeinoelämälle ja IPR-yhteisölle.

PRH aloitti toimintansa tutkivana PCT-viranomaisena 2005. Tänä aikana PRH:sta on tullut tärkeä kumppani jo kansainvälisesti toimiville sekä kansainvälistyville suomalaisyrityksille. Vuonna 2017 PRH:n vastaanottamista PCT-hakemuksista yli puolessa hakija on nimennyt kolmesta vaihtoehdosta PRH:n tutkivaksi uutuustutkimusviranomaiseksi (ISA).

Hakijat arvostat PRH:n uutuustutkimusten ja patentoitavuusarvioiden laatua sekä niiden toimittamista oikea-aikaisesti.

Lue lisää PRH:n laatumittareista

Lokakuun alussa Genevessä käydyssä yleiskokouksessa päätettiin jatkaa myös muiden 21 aiemmin tutkivana PCT-viranomaisena toimineen viraston sopimuksia. Lisäksi yleiskokous hyväksyi Filippiinien patenttiviraston (Intellectual Property Office of the Philippines) hakemuksen toimimisesta tutkivana PCT- viranomaisena. Filippiinien virastosta (IPOPHL) tulee siten 23. kansainvälinen ISA- ja IPEA-viranomainen.

PRH:n kautta maailmalle

Kansainvälisen patenttihakemuksen (PCT-hakemus) avulla voit aloittaa kansainvälisen patentinhaun yhdellä hakemuksella, jolla saat option patentillesi kaikissa PCT-sopimukseen liittyneissä 152 maassa. Hakemus pannaan vireille valitussa vastaanottavassa virastossa ja tutkitaan kansainvälisen viranomaisen toimesta. Kun valitset PRH:n vastaanottavaksi viranomaiseksi, voit tehdä hakemuksen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi (lomake täytetään aina englanniksi). Kansainvälisen hakemusvaiheen jälkeen voit hakea patenttia halutuissa kansallisissa tai alueellisissa patenttivirastoissa.

Lue lisää kansainvälisestä patenttihakemuksesta

Teksti: Jani Päiväsaari, PRH
Kuva: Shutterstock

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.12.2017