Yhdistykset laittavat nimenkirjoittajatietoja ajan tasalle

Yhdistysten tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus on tärkeää

Yhdistysrekisteriin tehtävien nimenkirjoittajailmoitusten määrä on kasvanut vauhdilla alkuvuonna. Tammi-huhtikuussa yhdistysrekisteriin saapui 11485 nimenkirjoittajien muutosilmoitusta viime vuoden luvun ollessa 9050 kappaletta. Prosenttimääräistä kasvua viime vuoteen verrattuna on melkein 27 % (2435 ilmoitusta).

Tammikuussa ilmoitusten määrää kasvatti toimimattomien yhdistysten poistouhka. Poistomenettelymme seurauksena noin 35.000 toimimatonta yhdistystä siivottiin pois rekisteristä. Ilmoitusmäärän kasvu on kuitenkin jatkunut myös seuraavina kuukausina. Yhdistysrekisteriin merkittyjen tietojen oikeellisuus ja ajantasaisuus on merkittävässä roolissa, koska yhteiskunnan eri toimijat tarkastavat yhdistyksen puolesta toimivan henkilön nimenkirjoittamisoikeuden rekisteröidyistä tiedoista.

Yhdistysten sähköinen asiointi jo yli 80 %

Yhdistysten sähköisen asioinnin prosentti on jatkanut alkuvuoden kasvuaan ja on nyt jo yli 80 %:n tasolla. Tasoa voidaan pitää poikkeuksellisen korkeana suomalaisten sähköisten palveluiden rintamalla ja se kertoo asiointipalvelun käyttäjäystävällisyyden ja ohjaavuuden onnistumisesta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.11.2017