Tavaramerkin rekisteröinti on sijoitus tulevaisuuteen

3 Kaverin Jäätelö syntyi Heikki Huotarin, Ilkka Wikholmin ja Sauli Saarniston ideasta tehdä työkseen yhdessä jotain hauskaa. Rekisteröimällä tavaramerkin kaverit varmistavat, että työ brändin tunnetuksi tekemiseksi kohdistuu oikein ja tuottaa tulosta sekä suojaa heidän tekemiään investointeja ja työtä mahdollisilta loukkauksilta.

Sauli Saarnisto, Heikki Huotari ja Ilkka Wikholm

Heikki, Ilkka ja Sauli uskovat vahvasti jäätelöbrändiinsä, siksi heidän mielestään tavaramerkin rekisteröinti kannattaa ehdottomasti. 3 Kaverin Jäätelöllä on kansallinen tavaramerkki, kuviotavaramerkki. Sillä halutaan suojata omat tuotteet kilpailijoiden tuotteista.

– Mielestämme onnistunut tavaramerkki on arvokas sijoitus yrityksemme tulevaisuuteen ja tietenkin yritämme saada sen mahdollisimman laajalti tunnetuksi. Suuri osa yrityksemme mainonnasta ja markkinoinnista perustuu pohjimmiltaan brändin ja sen tunnuksena olevan tavaramerkin tunnetuksi tekemiseen.

Tavaramerkki on yksinoikeus

Heikki Huotari muistuttaa kuluttajan mielen liittävän brändiin vahvoja assosiaatioita.

– Mikäli me teemme työmme vilpittömästi ja parhaan taitomme mukaan, näistä mielikuvista syntyy luottamus yritystämme ja sen tuotteita kohtaan. Suositulle tuotteelle muodostuu brändi joko tietoisen tai tiedostamattoman työn seurauksena, ja brändillä on aina joku tavaramerkki, kuten valtiolla tai vaikkapa jalkapallojoukkueella tulee olla oma tunnus, josta se tunnetaan ja tunnistetaan.

Tavaramerkki toimii siis erottamisvälineenä markkinoilla.

Lisäksi tavaramerkki suojaa kavereiden mielestä heidän vuosikausien aikana tekemiään investointeja ja työtä mahdollisilta loukkauksilta ja estää merkin luvattoman käytön julkaisuissa, netissä tai missä tahansa muualla.

Rekisteröintiin valmistauduttiin huolella

Heikki & Sauli & Ilkka Oy perustettiin vuonna 2012. Pian sen jälkeen 3 Kaverin Jäätelölle haettiin tavaramerkin rekisteröintiä PRH:sta.

Varmistaakseen tavaramerkkihakemuksensa mutkattoman läpimenon Heikki, Sauli ja Ilkka palkkasivat immateriaalijuristin hoitamaan etukäteistutkinnan ja rekisteröinnin.

Nyt kotimaisesta maidosta, kermasta, kananmunista ja marjoista valmistettavia jäätelöitä tehdään turvallisin ja luottavaisin mielin Helsingin Kontulassa runsaan kymmenen työntekijän voimin.

Teksti: Marjo Rautvuori
Kuva: 3 Kaverin Jäätelö

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.11.2017