Tilintarkastajarekisteriin rekisteröityi lähes 1 500 tilintarkastajaa

Tilintarkastajarekisterin ylläpito siirtyi vuoden 2016 alusta alkaen PRH:lle. Kaikkien HTM-, KHT- ja JHTT-tilintarkastajien tuli rekisteröityä uuteen rekisteriin 31.3.2016 mennessä. Määräaikaan mennessä rekisteröityi yhteensä 1 496 tilintarkastajaa.

Tilintarkastajilla on nyt neljä mahdollista pätevyysluokkaa: HT-, KHT-, JHT- ja JHTT-tilintarkastaja. HT-tason peruspätevyys on automaattisesti kaikilla, jotka toimivat aiemmin HTM- tai KHT-tilintarkastajina. Tästä joukosta JHT-lisäpätevyyden saivat ne tilintarkastajat, joilla oli aiemmin myös JHTT-pätevyys. KHT-lisäpätevyyden saivat ne tilintarkastajat, jotka toimivat aiemmin KHT-tilintarkastajina. HT-tason peruspätevyys on siis kaikilla muilla tilintarkastajilla paitsi JHTT-tilintarkastajilla.

Tilintarkastajarekisterissä on tällä hetkellä 560 henkilöä, joilla on perustason pätevyys, 723 henkilöä, joilla on lisäksi KHT-tilintarkastajan pätevyys ja 40 henkilöä, joilla on JHT-tilintarkastajan pätevyys. Rekisterissä on lisäksi 60 tilintarkastajaa, joilla on pätevyys sekä KHT- että JHT-tilintarkastajana. JHTT-pätevyydellä toimii 113 henkilöä.

Tilintarkastusyhteisöt eroteltiin tilintarkastajarekisterissä aiemmin HTM-, KHT- ja JHTT-nimikkeiden perusteella. HTM- ja KHT-nimikkeistä on nyt luovuttu ja ero tehdään ainoastaan JHTT-yhteisöjen ja muiden tilintarkastusyhteisöjen välillä. Tilintarkastajarekisterissä on tilintarkastusyhteisöjä tällä hetkellä 64 kpl ja JHTT-yhteisöjä 9 kpl.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.11.2017