Miten täydennät ja korjaat suoraan kaupparekisteriin lähettämääsi tilinpäätöstä?

Voit täydentää ja korjata kaupparekisteriin lähettämääsi tilinpäätöstä.

Lähetä tilinpäätöksen rekisteröintilomake ja kaikki julkiset tilinpäätösasiakirjat yhdessä lähetyksessä kaupparekisteriin.

Sinun täytyy lähettää kaikki tilinpäätösasiakirjat uudelleen PRH:een – ei siis pelkkiä täydennyksiä tai korjattuja asiakirjoja. Näin varmistamme, että rekisteröimme tilinpäätöksen oikein.

Miten lähetät tiedot kaupparekisteriin?

Lähetä täytetty tilinpäätöksen rekisteröintilomake ja kaikki rekisteröitävät tilinpäätösasiakirjat samalla kertaa

  • sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona osoitteella tilinpaatokset@prh.fi. Kirjoita sähköpostin Aihe-kenttään yrityksen nimi ja y-tunnus. Ilmoita viestikentässä tilikausi, joita tilinpäätös koskee. Huomaa: Tilinpäätösasiakirjat ovat julkisia. Jos käytät suojattua sähköpostia, lähetä asiakirjat PRH:n kirjaamoon. Lue lisää kirjaamon yhteystiedoista.

Tai

  • postitse osoitteella:

Patentti- ja rekisterihallitus
Tilinpäätökset
00091 PRH.

Miten pyydät rekisteröidyn tilinpäätöksen poistamista kaupparekisteristä?


Lähtökohtaisesti kaupparekisteriin ilmoitetut tilinpäätökset ovat julkisia asiakirjoja. Voit pyytää meitä oikaisemaan tilinpäätösasiakirjoja, jos niissä on lain nojalla salassa pidettäviä tietoja tai tilinpäätös on rekisteröity virheellisesti. Tilinpäätös on rekisteröity virheellisesti esimerkiksi, jos tilinpäätösasiakirjat sisältävät toisen yrityksen asiakirjoja tai ne on rekisteröity väärälle tilikaudelle.

Perustele pyynnössäsi millä perusteella ja mitkä tilinpäätösasiakirjat tulisi poistaa julkisesti Virre-tietopalvelustamme saatavilla olevista tilinpäätösasiakirjoista. Huomaa, jos asiakirjat eivät ole lain nojalla salassa pidettäviä, oikaistut asiakirjat ovat saatavilla pyynnöstä.


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 03.06.2021