Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Sivuliikkeen tilinpäätös – tilinpäätöstä ei ole laadittu EU:n säädösten mukaan (EU:n ulkopuoliset valtiot)

Tämä ohje koskee tilannetta, jossa sivuliikkeen tilinpäätöstä ei ole laadittu EU:n säädösten mukaisesti (EU:n ulkopuoliset valtiot). Siirry ohjeeseen: Sivuliikkeen tilinpäätös – tilinpäätösasiakirjat laadittu EU:n säädösten mukaan.

Ilmoita Suomen lain mukaan laadittu sivuliikkeen tilinpäätös.

Kuka ilmoittaa?

Sivuliikkeen edustaja tai toiminimenkirjoittaja voivat ilmoittaa tilinpäätöksen tai valtuuttaa ulkopuolisen henkilön ilmoittamaan.

Miten ilmoitat?

Tee ilmoitus sähköisesti YTJ-palvelussa.

Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti). Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

YTJ-palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä YTJ-palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Katso tilinpäätöksen ilmoittamisen opasvideo PRH:n YouTube-kanavalla.Avautuu uuteen välilehteenAvautuu uuteen välilehteen


Siirry YTJ-palveluun tekemään ilmoitus.Avautuu uuteen välilehteen


Voit ilmoittaa tilinpäätöksen myös paperilomakkeella ja lähettää sen postitse. Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pidempi kuin YTJ-palvelussa ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Eikö ole suomalaista henkilötunnusta?

Jos olet EU-maan kansalainen, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta, voit tehdä ilmoituksen sähköisesti kirjautumalla verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin.

Kirjautuessasi valitse maa, jonka tunnistusväline sinulla on käytössäsi.

Kun olet kirjautunut, valitse ilmoitettavaksi asiaksi Tilinpäätös. Anna yrityksen tiedot. Lisää ilmoituslomake ja tilinpäätösasiakirjat pdf-tiedostoina. Lähetä.

Kun valtuutettu ilmoittaa tilinpäätöksen, liitä mukaan yksilöity allekirjoitettu valtakirja oikeaksi todistettuna.

Siirry verkkolomakkeelle Ulkomaalaisen tunnistustapa – Ilmoitus kaupparekisteriin. Avautuu uuteen välilehteen

Mitä maksaa?

Ilmoittaminen on maksutonta.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn sivuliikkeen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-tietopalvelun tilinpäätöshakuun.Avautuu uuteen välilehteen

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen PRH:n kehotuksesta

PRH voi kehottaa yritystä ilmoittamaan tilinpäätöksensä, jos se ei ole ilmoittanut sitä määräaikaan mennessä. PRH lähettää yritykselle kehotuskirjeen, jossa pyydetään ilmoittamaan tilinpäätös. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätös myöhässä.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 13.07.2023