Miten pyydät kaupparekisteriin rekisteröidyn tilinpäätöksen oikaisemista?

Voit pyytää PRH:ta oikaisemaan tilinpäätösasiakirjoja, jos niissä on lain nojalla salassa pidettäviä tietoja tai tilinpäätös on rekisteröity virheellisesti. Tilinpäätös on rekisteröity virheellisesti esimerkiksi, jos tilinpäätösasiakirjat sisältävät toisen yrityksen asiakirjoja tai ne on rekisteröity väärälle tilikaudelle.

Perustele pyynnössäsi millä perusteella ja mitkä tilinpäätösasiakirjat tulisi poistaa julkisesti Virre-tietopalvelustamme saatavilla olevista tilinpäätösasiakirjoista. Huomaa, jos asiakirjat eivät ole lain nojalla salassa pidettäviä, oikaistut asiakirjat ovat saatavilla pyynnöstä.

Sinun täytyy lähettää kaikki tilinpäätösasiakirjat uudelleen PRH:een – ei siis pelkkiä oikaistuja asiakirjoja. Näin varmistamme, että rekisteröimme tilinpäätöksen oikein.

Kuka allekirjoittaa?

Yrityksen kaupparekisteriin merkitty vastuuhenkilö tai hänen valtuuttamansa asiamies allekirjoittaa ilmoituksen. Prokura ei riitä kaupparekisteri-ilmoituksen allekirjoittamiseen.

Jos valtuutettu allekirjoittaa ilmoituksen, liitä mukaan valtakirja.

Miten pyydät oikaisua ja lähetät tiedot kaupparekisteriin?

Lähetä pyyntö ja täytetty tilinpäätöksen ilmoituslomake ja kaikki lakisääteiset tilinpäätösasiakirjat samalla kertaa

  • sähköpostitse yhtenä pdf-tiedostona osoitteella valvonta@prh.fi. Kirjoita sähköpostin aihe-kenttään yrityksen nimi ja Y-tunnus
  • postitse osoitteella: Patentti- ja rekisterihallitus, YY / Oikeudellinen yksikkö, 00091 PRH.
Avaa tilinpäätöksen ilmoituslomake kaupparekisteriin

Tee ilmoitus tilinpäätöksen rekisteröintilomakkeella, johon liität tilinpäätösasiakirjat. Siirry ohjeeseen: Tilinpäätösilmoituksen asiakirjat.

Tallenna lomake omalle koneellesi täyttämistä varten. Lomakkeella on ohjeet, miten ja minne lähetät tilinpäätösilmoituksen asiakirjoineen.

Avaa lomake: Tilinpäätöksen rekisteröinti (pdf).

Ulkoinen sivusto, avautuu uuteen välilehteen

Mitä maksaa?

Tilinpäätöksen ilmoittaminen on maksutonta. Käsittelymaksu on 85 euroa, kun ilmoitat tilinpäätöksen kaupparekisteriin kahdeksan kuukauden kuluttua tilikauden päättymisestä.

Maksu koskee myös tilinpäätöksiä, joita koskeva virheellinen rekisterimerkintä on asiakkaan pyynnöstä oikaistu ja poistettu saatavilta Virre-tietopalvelustamme ja uusi tilinpäätös rekisteröidään myöhemmin kuin laissa säädetyssä määräajassa.

Lähetämme myöhässä ilmoitetusta tilinpäätöksestä laskun. Myöhästyneen tilinpäätöksen käsittelymaksu koskee vuonna 2019 ja sen jälkeen päättyneitä tilikausia. Maksua ei makseta etukäteen, vaan lähetämme laskun sen jälkeen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.10.2022