Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Yrityksen tilinpäätös myöhässä kaupparekisteriin

Useimpien yritysten täytyy ilmoittaa tilinpäätöksensä kaupparekisteriin. Esimerkiksi osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy ilmoittaa tilinpäätös kaupparekisteriin jokaiselta tilikaudelta.

Tilinpäätös täytyy ilmoittaa myös silloin, kun yritystoiminta on keskeytetty tai yritys ei ole toiminnassa.

On yrityksen vastuulla ilmoittaa tilinpäätös määräaikaan mennessä. Määräaika ilmoittamiselle riippuu yritysmuodosta. Katso määräajat yritysmuodoittain.

Jos kuitenkin myöhästyt määräajasta, ilmoita tilinpäätös viivytyksettä kaupparekisteriin.

Huomaa seuraukset, jos yritys ei ilmoita tilinpäätöstään:

  • PRH voi velvoittaa yrityksen vastuuhenkilön ilmoittamaan tilinpäätöksen sakon uhalla.
  • PRH voi määrätä osakeyhtiön tai osuuskunnan selvitystilaan tai poistaa sen kaupparekisteristä. Lue lisää poistomenettelystä.

Mitä maksaa?

Muille kuin osakeyhtiöille ja osuuskunnille tilinpäätöksen ilmoittaminen on maksutonta.

Osakeyhtiön ja osuuskunnan tilinpäätöksen ilmoittaminen on maksutonta 8 kuukauden ajan tilikauden päättymisestä. Jos osakeyhtiö tai osuuskunta ilmoittaa tilinpäätöksen rekisteröitäväksi tämän ajankohdan jälkeen, on käsittelymaksuna 85 euroa. PRH lähettää laskun sen jälkeen, kun tilinpäätös on rekisteröity. Maksu koskee tilinpäätöksiä tilikausilta, jotka ovat päättyneet vuonna 2019 tai sen jälkeen.

Miten ilmoitat?

Ilmoita tilinpäätös netissä YTJ-palvelussa. Tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen ja lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Palvelu ohjaa ilmoituksen teossa. Täytä pyydetyt tiedot, ja liitä mukaan tarvittavat liitteet.

Huomio! Kaikki ilmoittamasi tiedot ja asiakirjat sekä palvelun luoma ilmoitusasiakirja ovat julkisia ja kaikkien saatavilla. Älä kirjoita tai liitä ilmoitukseen tietoja, joissa on henkilötunnuksia, kotiosoitteita tai salassa pidettäviä tietoja (kuten terveystietoja tai liikesalaisuuksia).

Siirry YTJ-palveluun ilmoittamaan tilinpäätös kaupparekisteriin.Avautuu uuteen välilehteen


Jos teet ilmoituksen paperilomakkeella, käsittelyaika on pitempi kuin netissä ilmoitettaessa. Siirry paperilomakkeen ohjeisiin.

Mitä rekisteröinnin jälkeen?

Saat rekisteriotteen yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkittyyn yrityksen postiosoitteeseen, kun tilinpäätös on rekisteröity.

Tilinpäätöksen tiedot ovat julkisia, ja ne löytyvät PRH:n Virre-palvelusta. Siirry Virre-palveluunAvautuu uuteen välilehteen.

Myös erilaiset palveluntarjoajat käyttävät tilinpäätöstietoja. Lue PRH:n yhteistyökumppaneista, jotka tarjoavat tilinpäätöstietoja.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 07.06.2023