Kuinka haet osallistumislupaa ja ilmoittaudut JHT-tutkintoon?

Haku- ja ilmoittautumisaika vuoden 2022 JHT-tutkintoon on päättynyt.

Jotta voit osallistua JHT-tutkintoon, sinun täytyy myös osallistua tilintarkastusalan perustutkintoon, HT-tutkintoon. Sinun täytyy hakea ja saada lupa jokaiseen tutkintoon, johon aiot osallistua.
Tutkintoon haetaan osallistumislupaa PRH:lta.

Osallistumislupa on voimassa viisi seuraavaa kalenterivuotta.

Näin haet osallistumisluvan tutkintoon

Jos sinulla ei ole voimassa olevaa osallistumislupaa JHT-tutkintoon, täytä osallistumislupahakemus ja lähetä se liitteineen tilintarkastusvalvonnalle. Samalla lomakkeella voit samanaikaisesti ilmoittautua tutkintoon.

Jos samanaikaisesti haet HT-tutkintoon, katso HT-tutkinnon hakuohjeet täältä.

Lomakkeen täyttäminen edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Voit halutessasi tallentaa keskeneräisen hakemuksen ja jatkaa sen täyttöä myöhemmin. Muista täyttää lomake loppuun ja lähettää lomake haku- ja ilmoittautumisajan aikana. Saat sähköpostiosoitteesi kopion lähettämästäsi hakemuksesta.

Huom! Lomakkeella sivun 2 Opinnot-kohdan täyttäminen on pakollista. Jos haet osallistumislupaa JHT-tutkintoon julkishallinnon ja -talouden tehtävien perusteella, eikä sinulla ole JHT-tutkintoon edellytettyjä opintoja, voit valita kumman tahansa annetuista vaihtoehdoista.

Näin ilmoittaudut tutkintoon

Jos sinulla on voimassa oleva osallistumislupa JHT-tutkintoon, riittää, että ilmoittaudut verkkolomakkeella HT-tutkintoon.

Huomaa kuitenkin, että osallistumislupa on tutkintokohtainen. Jos sinulla esimerkiksi on osallistumislupa HT-tutkintoon, mutta haluat lisäksi osallistua JHT-tutkintoon, sinun täytyy hakea osallistumislupaa JHT-tutkintoon. Tällöin riittää, että täytät osallistumislupahakemuslomakkeen ja täytät siinä molempia tutkintoja koskevat kohdat.

Lomakkeen täyttäminen edellyttää Suomi.fi-tunnistautumista. Voit halutessasi tallentaa keskeneräisen ilmoittautumisen ja jatkaa sen täyttöä myöhemmin. Muista täyttää lomake loppuun ja lähettää lomake haku- ja ilmoittautumisajan aikana. Saat sähköpostiisi kopion lähettämästäsi ilmoittautumisesta.

Miten toimit, jos sinulla on lukihäiriö?

Jos sinulla on lukihäiriö, voit saada lisäaikaa tutkinnon suorittamiseen. Todenna lukihäiriö PRH:n tilintarkastusvalvonnalle erikoislääkärin tai erityisopettajan antamalla lausunnolla. Todistuksen täytyy olla alle 4 vuotta vanha. Koronan aiheuttamana poikkeuksena hyväksymme vuonna 2022 kuitenkin vuodesta 2016 eteenpäin annettuja lausuntoja.

Toimita lausunto lukihäiriöstä PRH:n tilintarkastusvalvonnalle ilmoittautumisen yhteydessä.

Tutustu osallistumismaksuihin

Tutkintoihin osallistuminen on maksullista.

Osallistumismaksu palautetaan laskun maksajalle kokonaisuudessaan, jos tutkintoon osallistuminen perutaan vähintään kaksi viikkoa ennen tutkintoa. Jos osallistuminen perutaan tämän jälkeen, mutta ennen tutkintoa, palautetaan puolet osallistumismaksusta.

Jos tutkintoon ilmoittautunut ei voi sairauden takia osallistua tutkintoon, palautetaan osallistumismaksu lääkärintodistuksen perusteella kokonaisuudessaan.

Koronaepidemian ja sitä koskevien viranomaispäätösten mahdollisista vaikutuksista tutkintoon osallistumiseen tiedotetaan myöhemmin.

Siirry tilintarkastusvalvonnan hinnastoon.

Tietosuojaselosteet

Lue tietosuojaselosteista henkilötietojen käsittelystä seuraavissa rekistereissä:

  • rekisteri osallistumislupaa hakeneista
  • rekisteri tutkintokokeeseen ilmoittautuneista.

Siirry tietosuojaselosteisiin.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 16.03.2022