Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tilintarkastuksen yleinen ohjaus ja kehittäminen

PRH:n tilintarkastusvalvonta viestitti tilintarkastusalan yleisen ohjauksen ja kehittämisen asioista verkkosivuillaan ja tilintarkastuksen uutiskirjeissä.

Uutiskirjeitä julkaistiin viisi. Uutiskirjeiden kohderyhmänä ovat kaikki tilintarkastajat ja sidosryhmien edustajat. Lisäksi PRH:n verkkosivuilla julkaistiin seuraavat raportit:

  • Seuranta listayhtiöiden tilintarkastuskertomuksista 2019–2020
  • Tutkinta-asioiden vuosiraportti 2020
  • Laaduntarkastuksen vuosiraportti 2020
  • Yhteenveto laaduntarkastuksista 2016–2018 tilintarkastusyhteisöt ja tilintarkastajat (PIE)
  • Tilintarkastusvalvonnan toimintakertomus 2020
  • Tilintarkastusvalvonnan työsuunnitelma 2022

Tilintarkastuslautakunnan tutkinta-asioiden päätöksiä julkaistiin tilintarkastuslautakunnan verkkosivuilla.

Tilintarkastusvalvonta julkaisi PRH:n verkkosivuilla ohjeen tilintarkastajille rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjunnan edellyttämistä toimenpiteistä. Tilintarkastuksen teemakirjeen liitteenä julkaistiin artikkeli kaupparekisteritietojen tarkastamisesta osana hallinnon tarkastusta. PRH:n verkkosivuilla julkaistuissa muissa artikkeleissa käsiteltiin muun muassa ESEF-tilinpäätösten tilintarkastusta, brexitin aiheuttamia toimenpiteitä tilintarkastusalalla ja KHO:n päätöstä kumota tilintarkastuslautakunnan antama varoitus KHT-tilintarkastajalle.

Tilintarkastusvalvonta järjesti 12.11.2021 info- ja keskustelutilaisuuden, jonka teemoina olivat kuntatalouden ja -tarkastuksen ajankohtaiset asiat. Tilaisuus järjestettiin etäyhteyksin ja siihen osallistui noin 80 JHT-tilintarkastajaa.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 23.03.2022