Siirry suoraan sisältöön
Valikko

Tilintarkastajien hyväksyminen, tilintarkastajatutkinnot ja -rekisterit

Tilintarkastajien hyväksyminen ja tilintarkastajatutkinnot

Tilintarkastusvalvonta järjestää tilintarkastuslain mukaiset tilintarkastajatutkinnot elo-syyskuussa.

PRH:n vuonna 2018 nimittämä tutkintojaoston puheenjohtaja jatkaa toimintaansa vielä vuonna 2020. Myös PRH:n kaudelle 2019–2021 nimittämät tutkintojaoston jäsenet jatkavat vuonna 2020. Tutkintojaosto laatii tutkinnot käyttämällä apunaan eri alojen asiantuntijoita. Tilintarkastusvalvonnan virkamiehet vastaavat tilintarkastajatutkintojen käytännön toteutuksesta ja kehittävät tutkintojaoston toimintaa. Tilintarkastajatutkintojen toteutuksessa keskeinen tavoite on tilintarkastajien ammattitaidon korkea taso ja tilintarkastusalan houkuttavuuden ylläpitäminen. Lue lisää tilintarkastajatutkinnoista.Avautuu uuteen välilehteen

Tilintarkastajarekisteri ja tilintarkastajatutkintorekisteri

Tilintarkastusvalvonta pitää tilintarkastuslain mukaista tilintarkastajarekisteriä. Tilintarkastajarekisterin lähtökohtana on rekisteritietojen ajantasaisuus.

Tilintarkastuslain mukaiseen tilintarkastajatutkintorekisteriin rekisteröidään uudet tutkintosuoritukset.

Vuonna 2017 käyttöön otetun tilintarkastajien ja tilintarkastusyhteisöjen sähköisen asiointipalvelun kautta kerättiin vuoden 2019 tilintarkastajien ja tilintarkastusyhteisöjen valvontailmoitukset. Vuoden 2020 aikana tilintarkastajarekisterin asiointi- ja käsittelyprosessien sähköistämistä jatketaan.

Tulostettava versio Viimeksi päivitetty 22.09.2020