Haetko ensimmäistä kertaa tutkintoon?

Hae osallistumislupaa ja ilmoittaudu tutkintokokeeseen

Jos haet ensimmäistä kertaa tilintarkastajatutkintoon, sinun tulee hakea osallistumislupaa ja ilmoittautua kyseiseen tutkintoon. Voit hakea ja ilmoittautua useampaan tutkintoon samalla kertaa.

HT-tutkinto on tilintarkastusalan perustutkinto.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaisen tilintarkastajaksi haluavan tulee osallistua HT-tutkintoon. Tämän lisäksi voit samana vuonna osallistua myös jompaankumpaan erikoistumistutkintoon (KHT/JHT). Sinun tulee hakea ja saada osallistumislupa jokaiseen tutkintoon, johon aiot osallistua.

Esimerkki: Haet ensimmäistä kertaa HT-tutkintoon ja haluat osallistua tänä vuonna HT-tutkintoon. Sinun tulee hakea osallistumislupaa ja ilmoittautua HT-tutkintoon.

Esimerkki: Sinut on hyväksytty 2017 osallistumaan HT-tutkintoon. Tänä vuonna haluat osallistua sekä HT- että KHT-tutkintoon. Sinun tulee hakea osallistumislupaa KHT-tutkintoon ja ilmoittautua sekä HT- että KHT-tutkintoon.

Jos suoritat hyväksytysti vain erikoistumistutkinnon (KHT/JHT) ilman, että HT-tutkinto on suoritettu, on erikoistumistutkinnon suorituksesi voimassa viisi tutkintovuotta seuraavaa kalenterivuotta. Jos et suorita HT-tutkintoa hyväksytysti erikoistumistutkinnon voimassaoloaikana aikana, erikoistumistutkinnon suorituksesi raukeaa.

Oletko JHTT-tilintarkastaja? Voit hakea osallistumislupaa HT-tutkintoon. Suoritettuasi HT-tutkintoon sinut voidaan hyväksyä JHT-tilintarkastajaksi.

Haku- ja ilmoittautumislomakkeet

Kysyttävää tutkintoon hakemisesta tai ilmoittautumisesta? Lähetä sähköpostia: tilintarkastusvalvonta@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 25.01.2021