Haetko ensimmäistä kertaa tutkintoon?

Jos haet ensimmäistä kertaa tilintarkastajatutkintoon, sinun tulee hakea osallistumislupaa ja ilmoittautua kyseiseen tutkintoon. Voit hakea ja ilmoittautua useampaan tutkintoon samalla kertaa.

HT-tutkinto on tilintarkastusalan perustutkinto.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaisen tilintarkastajaksi haluavan tulee osallistua HT-tutkintoon. Tämän lisäksi voit samana vuonna osallistua myös jompaankumpaan erikoistumistutkintoon (KHT/JHT). Sinun tulee hakea ja saada osallistumislupa jokaiseen tutkintoon, johon aiot osallistua.

Esimerkki: Haet ensimmäistä kertaa HT-tutkintoon ja haluat osallistua tänä vuonna HT-tutkintoon. Sinun tulee hakea osallistumislupaa ja ilmoittautua HT-tutkintoon.

Esimerkki: Sinut on hyväksytty 2017 osallistumaan HT-tutkintoon. Tänä vuonna haluat osallistua sekä HT- että KHT-tutkintoon. Sinun tulee hakea osallistumislupaa KHT-tutkintoon ja ilmoittautua sekä HT- että KHT-tutkintoon.

Jos suoritat hyväksytysti vain erikoistumistutkinnon (KHT/JHT) ilman, että HT-tutkinto on suoritettu, on erikoistumistutkinnon suorituksesi voimassa viisi tutkintovuotta seuraavaa kalenterivuotta. Jos et suorita HT-tutkintoa hyväksytysti erikoistumistutkinnon voimassaoloaikana aikana, erikoistumistutkinnon suorituksesi raukeaa.

Kysyttävää tutkintoon hakemisesta tai ilmoittautumisesta? Lähetä sähköpostia: tilintarkastusvalvonta@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.01.2018