Onko sinut hyväksytty aiemmin tutkintoon?

Jotta voit osallistua tutkintokokeeseen, sinulla tulee olla voimassaoleva osallistumislupa tutkintoon.

Seuraavissa tapauksissa riittää, että ilmoittaudut vain tutkintokokeeseen:

  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan HT- tai HTM-tutkintoon vuonna 2012 tai myöhemmin ja haluat osallistua HT-tutkintoon.
  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan KHT-tutkintoon vuonna 2012 tai myöhemmin ja haluat osallistua HT- ja/tai KHT-tutkintoon.
  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan JHT-tutkintoon ja haluat osallistua HT- ja/tai JHT-tutkintoon.
  • Jos sinulla on vuonna 2013 tai myöhemmin myönnetty osallistumislupa JHTT-tutkintoon, ja haluat osallistua JHTT-tutkintoon.
  • Jos olet JHTT-tilintarkastaja tai JHTT-tilintarkastajan hyväksymisesi on väliaikaisesti lakkautettu, voit ilmoittautua suoraan siirtymäkokeeseen.

Osallistumislupa voimassa usean vuoden ajan

Osallistumislupa HT-, HTM-, KHT- ja JHT-tutkintoihin on voimassa myöntämisvuoden ja viisi seuraavaa kalenterivuotta. JHTT-tutkinnon osallistumislupa on voimassa myöntämisvuoden ja neljä seuraavaa kalenterivuotta.

Esimerkiksi, jos sinut on viimeksi hyväksytty osallistumaan KHT-tutkintoon vuonna 2013, osallistumislupasi KHT-tutkintoon on voimassa vuoteen 2018 saakka.

Jos olet suorittanut yhden osan HT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2016, yhden osan suoritus on voimassa vuoden 2022 loppuun.

Jos olet suorittanut osan HTM- tai KHT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2012–2015, voit suorittaa aiemman tilintarkastuslain mukaisen tutkinnon loppuun, niin kauan kuin osasuoritus on voimassa. Jos olet suorittanut osan JHTT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2013 tai myöhemmin, osasuoritus on voimassa ja voit suorittaa keskeneräisen tutkinnon loppuun edellyttäen, että tutkinto-oikeutesi on edelleen voimassa.

Kysyttävää tutkintoon hakemisesta tai ilmoittautumisesta? Lähetä sähköpostia: tilintarkastusvalvonta@prh.fi


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 19.04.2017