Onko sinut hyväksytty aiemmin tutkintoon?

Jotta voit osallistua tutkintokokeeseen, sinulla tulee olla voimassaoleva osallistumislupa tutkintoon.

Seuraavissa tapauksissa riittää, että ainoastaan ilmoittaudut tutkintokokeeseen:

  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan HT- tai HTM-tutkintoon vuonna 2014 tai myöhemmin ja haluat osallistua HT-tutkintoon.
  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan KHT-tutkintoon vuonna 2014 tai myöhemmin ja haluat osallistua HT- ja/tai KHT-tutkintoon.
  • Jos sinut on hyväksytty osallistumaan JHT-tutkintoon ja haluat osallistua HT- ja/tai JHT-tutkintoon.
  • Jos sinulla on vuonna 2015 tai myöhemmin myönnetty osallistumislupa JHTT-tutkintoon, ja haluat osallistua JHTT-tutkintoon.
  • Jos olet JHTT-tilintarkastaja tai JHTT-tilintarkastajan hyväksymisesi on väliaikaisesti lakkautettu, voit ilmoittautua suoraan siirtymäkokeeseen.

Osallistumislupa voimassa usean vuoden ajan

Osallistumislupa HT-, HTM-, KHT- ja JHT-tutkintoihin on voimassa myöntämisvuoden ja viisi seuraavaa kalenterivuotta. JHTT-tutkinnon osallistumislupa on voimassa myöntämisvuoden ja neljä seuraavaa kalenterivuotta.

Esimerkki: Sinut on viimeksi hyväksytty osallistumaan KHT-tutkintoon vuonna 2014, joten osallistumislupasi KHT-tutkintoon on voimassa vuoteen 2019 saakka.

Jos olet suorittanut yhden osan HT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2017, yhden osan suoritus on voimassa vuoden 2022 loppuun.

Jos olet suorittanut osan HTM- tai KHT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2014–2015, voit suorittaa aiemman tilintarkastuslain mukaisen tutkinnon loppuun niin kauan kuin osasuoritus on voimassa.

Jos olet suorittanut osan JHTT-tutkintokokeesta hyväksytysti vuonna 2015 tai myöhemmin, osasuoritus on voimassa ja voit suorittaa keskeneräisen tutkinnon loppuun edellyttäen, että tutkinto-oikeutesi on edelleen voimassa.

Osallistumislupa tutkintokohtainen

Jos haluat osallistua tutkintoon, johon et ole aiemmin saanut osallistumislupaa, sinun tulee hakea osallistumislupaa kyseiseen tutkintoon.

Esimerkki: Sinut on hyväksytty 2017 osallistumaan HT-tutkintoon. Tänä vuonna haluat osallistua sekä HT- että KHT-tutkintoon. Sinun tulee hakea osallistumislupaa KHT-tutkintoon ja ilmoittautua sekä HT- että KHT-tutkintoon.

Kysyttävää tutkintoon hakemisesta tai ilmoittautumisesta? Lähetä sähköpostia: tilintarkastusvalvonta@prh.fi

Haku- ja ilmoittautumislomakkeet


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.02.2019