Maailman henkisen omaisuuden päivää vietettiin huhtikuun 26. päivänä

Maailman henkisen omaisuuden päivää juhlistettiin Suomessa seitsemännen kerran huhtikuun 26. päivänä 2011. YK:n eritysjärjestö World Intellectual Property Organisation (WIPO) on perustanut päivän kiinnittämään maailmanlaajuisesti huomiota luovuuden ja keksintöjen merkitykseen ihmiskunnan vaurauden ja hyvinvoinnin edistäjänä.

Vuoden kansainvälinen yleisteema on Suomelle ajankohtainen ”Designing the Future– Hyvin muotoiltu tulevaisuus”. Tavoitteena on haastaa koko yhteiskunta uudistamaan ajatteluaan ja hakemaan kestävää kilpailukykyä ennen kaikkea kysyntävetoisilla innovaatioprosesseilla ja niihin kiinteästi integroidulla design-osaamisella.

WIPOn pääjohtaja Francis Gurry suuntaa tämänvuotisessa Maailman henkisen omaisuuden päivän viestissään huomiomme tuotesuunnitteluun ja mallisuojaan.

Muotoilua on kaikkialla ympärillämme kodin käyttötavaroista viimeisimpiin elektroniikkalaitteisiin. Sen ansiosta tuotteet ovat kauniita ja käytännöllisiä, mutta myös erottuvat toisistaan. Tänä päivänä suunnittelua leimaa ekologisuus ja kierrättäminen. Henkisen omaisuuden järjestelmä auttaa suunnittelijoita suojaamaan työnsä tulokset luvattomalta kopioinnilta. Myös suunnittelijat ovat huomanneet tämän: WIPO:lle osoitetut kansainväliset mallin rekisteröintihakemukset lisääntyivät viime vuonna 30 prosentilla.


Lue pääjohtaja Gurryn viesti englanniksi WIPO:n verkkosivulta.

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 27.04.2011