Poistouhan alla olevilla yhdistyksillä viimeinen hetki ilmoittaa jatkosta

Yhdistysrekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) poistaa toimintansa lopettaneita yhdistyksiä rekisteristä tammikuun aikana. Poistettavien listalla olevilla yhdistyksillä on nyt kiire ilmoittaa toiminnan jatkamisesta, sillä ilmoitus on tehtävä torstaihin 12.1. mennessä.

Vasta 3 000 ilmoittanut jatkavansa toimintaa

Yhdistysrekisteristä poistettavien listalla on noin 40 000 yhdistystä, joilta ei ole tullut ilmoitusta yhdistysrekisteriin vuoden 1995 jälkeen.

Yhdistysrekisteriin on tullut tasaisesti ilmoituksia poistettavien listalla olevilta yhdistyksiltä, jotka aikovat jatkaa toimintaansa. Jatkosta on kuitenkin ilmoittanut vasta noin 3 000 yhdistystä, joten näillä näkymin valtaosa poistouhan alla olevista yhdistyksistä tullaan siivoamaan rekisteristä.

Virallisessa lehdessä 10.8. julkaistu lista poistomenettelyssä olevista yhdistyksistä (pdf, 8.63 Mt)

Virallisen lehden lista koneellisesti käsiteltävässä muodossa (xlsx, 1.73 Mt)

Alla olevasta päivitetyssä listassa on lueteltu poistomenettelyssä mukana olevat yhdistykset, jotka eivät ole toistaiseksi ilmoittaneet toiminnan jatkamisesta:

Päivitetty lista, tilanne 2.1.2017 (pdf, 18.34 Mt)

Päivitetty lista koneellisesti käsiteltävässä muodossa (xlsx, 1.58 Mt)

Jatkavien yhdistysten ilmoittauduttava 12.1. mennessä

Jos poistettavien listalla oleva yhdistys jatkaa toimintaansa, sen pitää tehdä kirjallinen ilmoitus PRH:lle torstaihin 12. tammikuuta mennessä. Ne yhdistykset, joilta ei kehotuksesta huolimatta saada ilmoitusta, poistetaan yhdistysrekisteristä tammikuun aikana.

PRH:n käynnistämä poistomenettely perustuu heinäkuussa voimaan tulleeseen yhdistyslakiin. Lain yhtenä tavoitteena on lisätä yhdistysrekisterin ajantasaisuutta ja mahdollistaa toimimattomien yhdistysten poistaminen rekisteristä.

Virallinen kuulutus ja ohjeet yhdistyksille

Asiakastiedustelut puh. 029 509 5900, ma - pe klo 9.00 - 16.15.

Lisätietoja

Terhi Maijala
Valvonta- ja lakipäällikkö
puh. 040 8267 542

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 04.01.2017