Fennia Prize 2017: Patentti- ja rekisterihallituksen kunniamaininnat kahdelle yritykselle

Fennia Prize 2017 -muotoilukilpailun tunnus
PRH jakoi tämän vuoden Fennia Prize -kilpailussa kunniamaininnan ja 5 000 euron arvoisen palkinnon immateriaali- eli IP-oikeuksien (IPR) menestyksekkäästä hyödyntämisestä. Kunniamaininta myönnettiin tällä kertaa kahdelle yritykselle, Lojer Oy:lle ja Secto Design Oy:lle.

Lojer Oy:n tuotteissa yhdistyy monipuolinen tekninen osaaminen ja käytännöllinen muotoilu, mikä helpottaa hoitohenkilökunnan raskasta työtä ja tekee samalla hoidon miellyttävämmäksi asiakkaille.

Lojer on käyttänyt hoitopöydässään teknisiä ratkaisuja ja teollista muotoilua sekä suojannut tuotteen monipuolisesti hyödyntäen patentteja, tavaramerkkejä ja mallisuojaa siten, että eri suojamuodot tukevat toisiaan. IPR-oikeuksia on myös käytetty järjestelmällisesti kansainvälisillä markkinoilla.

Secto Design Oy:n valaisimet tuovat iloa ja valoa ihmisen arkeen ja syksyn pimeyteen, ja ne ovat jatkumo tyylikkäälle ja yksinkertaisen hienostuneelle suomalaisen muotoilun perinnölle. Yritys on myös käyttänyt oivaltavasti kotimaista puuta tuotteidensa valmistamisessa.

Secto Design Oy on hyödyntänyt mallioikeuksia ja tavaramerkkejä laajasti sekä viestinnässään että välineinä kilpailuedun muodostamiseksi kilpailijoihin nähden. Secto myös puolustaa IPR-oikeuksiaan aktiivisesti.

Lisätiedot:

PRH:n tuomariston puheenjohtaja ja Fennia Prize -tuomariston jäsen
Johtaja Anna Lauttamus-Kauppila
Asiakaspalvelut ja viestintä, PRH
puh. +358 (0)29 509 5800
anna.lauttamus-kauppila(at)prh.fi

Johtaja Jorma Hanski
Patentit ja tavaramerkit, PRH
puh. +358(0)29 509 5444
jorma.hanski(at)prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.01.2017