Patentoitua sivakointia hiihtoladuille

Urheilussa kaikki pyritään kehittämään huippuunsa ja lukuisille tuotekehityksen tuloksille on haettu myös patenttia. Hiihtolomien tunnelmissa olemme koonneet suksisauvoihin liittyviä keksintöjä.

Hiihtosauvan hihnan pikairrotus ja -kiinnitys

Keksintö mahdollistaa hiihtosauvan nopean irrottamisen ja kiinnittämisen. Keksinnössä käden ympärillä olevassa hihnassa on magneettinen kiinnitys, jonka avulla käden ympärille kiristetty hihna voidaan nopeasti kiinnittää tai irrottaa hiihtosauvan kahvasta. Nopea irrotus ja kiinnitys ovat tarpeen esimerkiksi ampumahiihtäjillä, joiden tulee nopeasti siirtyä hiihtämisestä ampumavalmiuteen ja takaisin.

Katso patenttiasiakirjat Espacenet-palvelusta: FI126069 (B); FI20145997 (A)

Käsihihnalla varustettu suksisauvan kädensija

Nykyaikaisessa hiihtosauvan kädensijassa käytetään usein hihnaa, joka muodostuu käden ympärille tarranauhan avulla tiukasti kiinnitetystä voimansiirtohihnasta ja kämmenselänpuoleisesta ohuemmasta kontrollihihnasta. Ne pitävät sauvan oikeassa asennossa sauvaa eteenpäin siirrettäessä.

Katso patenttiasiakirjat Espacenet-palvelusta: FI109524 (B)


Työntövoimaa lisäävä maastohiihtosauva

Tälle keksinnölle on rekisteröity hyödyllisyysmalli vuonna 2006. Hyödyllisyysmalli on patentintapainen mahdollisuus suojata keksintönsä.

Lepoasennossaan kaareva hiihtosauva taipuu työnnön aikana lisää. Työnnön alku- ja keskivaiheessa sauva taipuu varastoiden näin energiaa, joka vapautuu sauvan oietessa työnnön loppuvaiheessa. Työnnön alkuvaiheessa työntövoima suuntautuu enimmäkseen alaspäin ja loppuvaiheessa taaksepäin. Näin keksintö muuntaa osan alaspäin suuntautuvasta voimasta taaksepäin suuntautuvaksi voimaksi.

Katso hyödyllisyysmallin tarkemmat tiedot Espacenet-palvelusta: FI7078 (U1)

Kädensijalla varustettu urheilu- tai kuntoliikuntasauva

Tälle keksinnölle on myönnetty hyödyllisyysmalli Suomessa ja Saksassa. Keksinnössä sauvan, esimerkiksi hiihtosauvan kahva on vinossa kulmassa muuhun sauvaan nähden. Keksinnön tarkoitus on kohdistaa suurempi osa työnnön voimasta pystysuunnan sijaan vaakasuuntaisesti.

Katso hyödyllisyysmallin tarkemmat tiedot Espacenet-palvelusta: FI6867 (U1)Tutustu patentteihin ilmaisissa tietokannoissa

Patenttiasiakirjoista on rakentunut maailman merkittävin teknisen tiedon lähde, joka on kaikkien saatavilla. Euroopan patenttiviraston ylläpitämässä Espacenet-palvelussa, voit tutustua mitä ihmeellisimpiin keksintöihin ympäri maailman. Tiedot suomalaisista patenteista ja hyödyllisyysmalleista saat PatInfo-tietokannasta. Osa patenttihakemuksista ei etene patenteiksi saakka ja vain voimassa pidetty patentti on haltijansa yksinoikeutta. Patentti pidetään voimassa maksamalla vuosimaksuja.

Siirry Espacenetiin.

Siirry PatInfoon.

Lisätietoja:

Jorma Lehtonen
Asiakkuuspäällikkö
puh. 029 509 5904
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.02.2017