Maailman henkisen omaisuuden päivä 26.4.2017

Maailman henkisen omaisuuden päivä 2017


Mitä kuuluu Nokian uudelle aluevaltaukselle, terveysteknologialle?
Kenellä on oikeus dataan terveyspalveluissa?

Muun muassa nämä aiheet ovat esillä keskiviikkona 26.4.2017 Helsingin kaupungintalolla järjestettävän Maailman henkisen omaisuuden päivän Suomen päätapahtumassa. Avauspuheenvuoron tapahtumassa pitää Patentti- ja rekisterihallituksen pääjohtaja Antti Riivari.

- "Innovaatiot ja luovan työn tulokset mahdollistavat hyvinvoinnin yhteiskunnassamme. Aineettoman arvon luonti, osaamisen suojaaminen ja aineettomista oikeuksista huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää Suomen taloudelle tulevina vuosina. Yhdessä olemme enemmän, myös seuraavat 100 vuotta.", toteaa pääjohtaja Riivari.

Terveysteknologian ja -datan lisäksi tapahtumassa ovat esillä teknologian luomat mahdollisuudet teatterialalla sekä nuoret keksijät, tulevaisuuden menestyjät.

Suomen tapahtuman järjestävät yhteistyössä IPR University Center, Patentti- ja rekisterihallitus, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keksintösäätiö, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistys ja Tukisäätiö, Suomen Keksijäin Keskusliitto, Sitra ja Helsingin kaupunki sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Maailman henkisen omaisuuden päivä

WIPO World IP Day 2017

Maailman henkisen omaisuuden päivää juhlistetaan maailmanlaajuisesti vuosittain huhtikuun 26. päivä. Päivä on Maailman henkisen omaisuuden järjestön WIPO:n (World Intellectual Property Organisation) koordinoima World IP Day, jolla edistetään yleistä tietoutta henkisestä omaisuudesta ja aineettomista oikeuksista sekä niiden roolista mm. innovaatioiden ja taiteiden olemassaolon edellytyksenä.

Suomen tapahtuma 26.4.2017 kytkeytyy sekä päivän tämän vuoden kansainväliseen teemaan "Innovation – Improving Lives" että "Suomi 100 vuotta – Yhdessä" -juhlavuoden teemaan.

World IP Day 2017 WIPO:n nettisivuilla

Lisätietoja:

Olli Ilmarinen
Kehitysasiantuntija
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 029 509 5236
olli.ilmarinen@prh.fi


Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 24.04.2017