Uusi palvelu yrittäjille: Kaupparekisteriin tehdystä muutosilmoituksesta heti tieto sähköpostilla

PRH:n uudessa palvelussa yritys saa kaupparekisteriltä sähköpostiviestin sen jälkeen kun yritys on tehnyt muutosilmoituksen. Yrittäjä saa näin tiedon kätevästi meneillään olevista rekisteröinneistä. Palvelu otetaan käyttöön tänään 10. toukokuuta, ja se on maksuton.

Tieto meneillään olevista rekisteröinneistä lähtee yritykselle automaattisesti vain siinä tapauksessa, että yritys on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa, ja osoite on toimiva. Nyt kaupparekisterissä on reilut 230 000 yritystä, jotka ovat ilmoittaneet yrityksen sähköpostiosoitteen. Kaupparekisterissä on kaiken kaikkiaan noin 600 000 yritystä.

Sähköposti on julkinen tieto

Yrityksen sähköpostiosoite näkyy esimerkiksi PRH:n ja Verohallinnon yhteisessä YTJ-yrityshaussa (www.ytj.fi).

Yrittäjä voi ilmoittaa sähköpostin ja sen muutoksen osoitteenmuutoksena netissä YTJ-palvelussa. Kun yrittäjä tekee muutosilmoitukset netissä, hän tarvitsee suomalaisen henkilötunnuksen ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti) kirjautuakseen palveluun.

Kaupparekisteri on julkinen rekisteri

Kaupparekisteriin merkitään elinkeinonharjoittajia eli yrityksiä koskevat tiedot. Pääsääntöisesti kaikkien yritysten on ilmoittauduttava kaupparekisteriin. Yritysten on myös ilmoitettava kaupparekisteritietojensa muutokset, ja useimpien yritysten on toimitettava tilinpäätöstietonsa kaupparekisteriin.

Lisätietoa:
Lalli Knuutila
Rekisteripäällikkö
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 040 505 3572

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 02.05.2018