PRH julkaisee kuukausittain yrittäjyyteen liittyviä tilastoja

PRH julkaisee joka kuukausi yrittäjyyteen liittyviä tilastoja kaupparekisterin hakemus- ja rekisteröintimääristä sekä haetuista ja myönnetyistä patenteista, tavaramerkeistä, hyödyllisyysmalleista ja mallioikeuksista. Tilastoissa on vähintään neljä edellistä vuotta vertailtavaksi.

Kaikista kaupparekisteriin rekisteröidyistä yrityksistä julkaistaan tilasto kaksi kertaa vuodessa. Tilastossa näkyy eri yritysmuotojen lukumäärät. Samoin kaksi kertaa vuodessa julkaistaan tilasto uusista rekisteröidyistä yrityksistä eri yritysmuodoittain.

PRH:een tehtyjen patenttien, tavaramerkkien ja mallioikeuksien hakemusten määrät julkaistaan joka kuukausi. Patenttihakemusten määristä on myös maakunnallinen tilasto. Suomessa voimaan saatettujen eurooppapatenttien määrät julkaistaan myös kuukausittain.

Tilasto suurimmista kotimaisista patenttien yrityshakijoista julkaistaan kerran vuodessa, kuten myös patenttihakemusten lukumäärät eri tekniikan aloittain.

Tavaramerkeistä julkaistaan kerran vuodessa tilasto, jossa näkyy Suomeen vuoden aikana tehdyt tavaramerkkihakemukset ja -rekisteröinnit eri maittain.

Tutustu tilastoihin.

Lisätietoa:
Leena-Liisa Lehikoinen
Viestintäpäällikkö
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 029 509 5877

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 09.10.2017