Tavaramerkkejä haettu vähemmän kuin edellisvuonna - hakemuksia eniten koulutus- ja ajanvietepalveluihin

Tänä vuonna on lokakuun loppuun mennessä jätetty PRH:een yhteensä 2 783 tavaramerkkihakemusta. Määrä on laskenut edellisvuodesta, jolloin tammi-lokakuussa jätettiin 3 191 hakemusta.

Tavaramerkkien kattamat tavarat ja palvelut jaotellaan 45 eri luokkaan. Eniten hakemuksia on tänä vuonna jätetty koulutus- ja ajanvietepalveluihin liittyvään luokkaan (luokka 41). Toiseksi eniten on haettu mainontaan, liikejohdon, yrityshallinnon ja toimistotehtävien luokkaan (luokka 35). Kolmanneksi eniten hakemuksia on jätetty luokkaan (luokka 9), jossa on muiden muassa tietokoneet, ohjelmistot ja matkapuhelimet.

Samat luokat ovat olleet suosituimmat myös vuonna 2016.

Taulukko: Kolme tavaramerkkiluokkaa, joihin on haettu eniten tavaramerkkejä 2017

  • 742 tavaramerkkiä / Koulutus- ja ajanvietepalvelut, urheilu- ja kulttuuritoiminnot (luokka 41)
  • 601 tavaramerkkiä / Mainonta, liikejohto, yrityshallinto ja toimistotehtävät (luokka 35)
  • 427 tavaramerkkiä / Muun muassat tietokoneet ja tietokonelaitteet, ohjelmistot, mm. tietokonepeliohjelmistot sekä multimedia- ja valokuvauslaitteet (luokka 9)

Tavaramerkkiä haettaessa pitää aina ilmoittaa, millä tavaroilla tai palveluilla tavaramerkkiä aiotaan käyttää. Tutustu tarkemmin luokitukseen.

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tavarat ja tuottamat palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki on tarkoitettu käytettäväksi elinkeinotoiminnassa, mutta tavaramerkin hakijana ja haltijana voi myös olla yksityishenkilö. Lue lisää tavaramerkeistä.

Lisätietoa:
Tuulimarja Myllymäki
Johtava neuvontalakimies
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 029 509 5399

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 15.11.2017