Sihiseviä saunakeksintöjä joulusaunaan

Joulutunnelmissa olemme koonneet kiukaisiin liittyviä keksintöjä, joiden ammattimaiseen käyttöön niiden keksijä on hankkinut yksioikeuden PRH:sta. Suojamuotoina on käytetty patenttia tai hyödyllisyysmallia. Molemmat ovat tapoja suojata keksintöjä kopioijilta. Tarvittaessa saman keksinnön voi suojata sekä patentilla että hyödyllisyysmallilla, kuten viimeisessä esimerkissämme on tehty.

Puhallinkiuas ja menetelmä saunan kiukaan ohjaamiseksi

Kiuas on varustettu puhaltimella, jolla säädetään kiuaskivien läpi kulkevan ilman määrää. Puhaltimen pyörimisnopeus on säädettävissä lämmitystarpeen perusteella. Kun käytetään suurempaa pyörimisnopeutta, lämpö siirtyy tehokkaammin kiuaskivistä löylytilaan.

(Patentin hakemusnumero: 20155860.)
Osittain puinen kiuas

Tämä keksintö mahdollistaa puun käytön kiukaan ulkovaipassa. Puinen ulkopinta tekee kiukaasta turvallisemman, koska käyttäjä ei niin helposti polta itseään.

(Hyödyllisyysmallin hakemusnumero: U20144054.)

Pujotettavat kiuaskivet

Kiukaan vaipan muodostavat päällekkäin asetetut kiuaskivet. Kivissä on reiät, joista ne on pujotettu vastusten ympärille asetettuihin pystysuoriin tankoihin. Tämä keksintö on suojattu sekä patentilla että hyödyllisyysmallilla.

(Patentin hakemusnumero: 20096225,
hyödyllisyysmallin hakemusnumero: U20090422.)


Tutustu patentteihin ilmaisissa tietokannoissa

Patenttiasiakirjoista on rakentunut maailman merkittävin teknisen tiedon lähde, joka on kaikkien saatavilla. EPOn (Euroopan patenttivirasto) ylläpitämässä Espacenet-palvelussa, voit tutustua mitä ihmeellisimpiin keksintöihin ympäri maailman. Tiedot suomalaisista patenteista ja hyödyllisyysmalleista saat PatInfo-tietokannasta.

Siirry Espacenetiin.
Siirry PatInfoon.

Lisätietoja:

Olli Sievänen
Johtava neuvontainsinööri
puh. 029 509 5438
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 18.12.2017