Kuukauden tuore tavaramerkki - Rosk'n roll

Rosk'n Roll -jätehuoltopalvelu rokkaa rouhevasti

Jätteen keräys ja kuljetus
Rosk`n roll -kuviomerkki


Rosk´n Roll otettiin aputoiminimeksi läntiselle Uudellemaalle 1993 perustetulle kuntien yhteiselle jäteyhtiölle, kun tämä nimikilpailussa ehdotettu nimi ei kelvannut heti päättäjille. Rouhean rokkaavasta nimestä tuli kuitenkin hetkessä yhtiön lempinimi. Vuonna 2002 Länsi-Uudenmaan Jätehuolto Oy – Västra Nylands Avfallshantering Ab:n viralliseksi nimeksi muutettiin sitten Rosk’n Roll Oy Ab.

Rosk´n Rollin kuviotunnus rekisteröitiin tavaramerkiksi 11.1.2017 ja Rosk`n Roll -sana 7.2.2017.

Rosk´n Roll -jätehuoltopalvelun tuottavat nyt Rosk’n Roll Oy Ab ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy. Päätös yhtiöiden fuusiosta tehtiin 2012, mutta sen lopullinen toteutus on viivästynyt. Fuusion odotetaan tapahtuvan tämän vuoden aikana.

Yhteinen sävel löytyy tekemisen kautta

Fuusioprosessin viivästymisen tuoma lisäaika on käytetty yhtiöissä tehokkaasti toimintojen yhdenmukaistamiseksi ja yhteisen Rosk´n Roll -palvelubrändin rakentamiseksi.

Keväällä 2016 uudistettiin yrityksen kuviotunnus. Uusi ilme alkoi näkyä välittömästi palveluissa niin jäteasemilla, kiinteistöjen keräyspalveluissa kuin kaikessa asiakasmateriaaleissa, verkkosivuilla ja muissa sähköisissä kanavissa.

Brändityö kasvattaa varmasti omaa mainepääomaa

Tavaramerkkirekisteröinneillä Rosk´n Roll halusi suojata sana- ja kuviotunnuksensa. Yhtiössä uskottiin, että mainio nimi olisi voinut olla houkutteleva kohde nimivarkaille. Uusitusta kuviotunnuksesta ollaan myös ylpeitä. Yhdessä nimen kanssa ne muodostavat eheän kokonaisuuden, joka haluttiin varata itselle. Rekisteröinnin tiedetään varmistavan, että brändin eteen tehty työ kasvattaa omaa mainepääomaa eikä valu jonkun toisen käsiin.

Kuviotunnuksen vihreä viitteellinen kasvin lehti symboloi ympäristöä, jonka suojeleminen on Rosk´n Rollin toiminnan lähtökohta, sekä ympäristöä säästävää materiaalien kierrätystä. Oranssi liekki symboloi muun muassa jätteen hyödyntämistä energiana. Turkoosi puhekupla symboloi yhtä keskeistä tehtävää, eli ympäristökoulutusta sekä jätehuollon tiedottamista. Kuvioiden kohtaaminen keskellä kertoo yhteistyöstä.

Rosk´n Roll -brändin nimi jää helposti mieleen ja kertoo tekemisen meiningistä. Toki selvästi erottuvan nimen tiedetään aina herättävän niin ihastusta kuin vastustustakin. Positiivinen palaute on kuitenkin selvästi voitolla. Rosk’n Roll -nimeä ehdottivat alun perin kaksi alueen marttayhdistyksen jäsentä, joista toisesta tuli sittemmin yhtiön ensimmäinen tiedottaja.

Asiakaspalvelu ja jäteneuvonta: ympäristökouluttaja Sabina Lindström

Jätteen vastaanotto, käsittely ja hyödyntäminen

Yrityksen kotisivut

Teksti: Marjo Rautvuori
Kuvat: Rosk'n roll Oy Ab

PRH julkaisee kuukausittain tuoreita, suomalaisia tavaramerkkejä vuosilta 2017 ja 2018.

Kuukauden tavaramerkit -sivulle

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 12.02.2018