Tavaramerkkejä haettu lähes yhtä paljon kuin edellisvuonna - hakemuksia eniten koulutus- ja ajanvietepalveluihin

Tänä vuonna on jätetty PRH:een yhteensä 2 457 tavaramerkkihakemusta. Määrä lähes yhtä paljon kuin edellisvuonna, jolloin tammi-syyskuussa jätettiin yhteensä 2 498 hakemusta.

Tavaramerkkien kattamat tavarat ja palvelut jaotellaan 45 eri luokkaan. Eniten hakemuksia on tänä vuonna jätetty koulutus- ja ajanvietepalveluihin liittyvään luokkaan (luokka 41). Toiseksi eniten on haettu mainontaan, liikejohdon, yrityshallinnon ja toimistotehtävien luokkaan (luokka 35). Kolmanneksi eniten hakemuksia on jätetty luokkaan (luokka 9), jossa on muiden muassa tietokoneet, ohjelmistot ja matkapuhelimet.

Samat luokat ovat olleet suosituimmat myös vuonna 2017.

Kolme tavaramerkkiluokkaa, joihin on haettu eniten tavaramerkkejä vuonna 2018:

  • 634 tavaramerkkiä / Koulutus- ja ajanvietepalvelut, kulttuuri- ja urheilutoiminnot (luokka 41)
  • 454 tavaramerkkiä / Mainonta, liikejohto, yrityshallinto ja toimistotehtävät (luokka 35)
  • 330 tavaramerkkiä / Muiden muassa tietokoneet ja tietokonelaitteet, ohjelmistot, kuten tietokonepeliohjelmistot sekä multimedia- ja valokuvauslaitteet (luokka 9)

Tavaramerkkiä haettaessa täytyy aina ilmoittaa, millä tavaroilla ja palveluilla tavaramerkkiä aiotaan käyttää. Tutustu tarkemmin tavaramerkkien tavaroiden ja palveluiden luokitukseen.

Tavaramerkki on tunnusmerkki, joka erottaa yrityksen valmistamat tavarat ja tuottamat palvelut muiden yritysten vastaavista. Tavaramerkki on tarkoitettu käytettäväksi elinkeinotoiminnassa, mutta tavaramerkin hakijana ja haltijana voi myös olla yksityishenkilö. Lue lisää tavaramerkeistä.

Lisätietoa:
Tuulimarja Myllymäki
Johtava neuvontalakimies
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 029 509 5399

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 04.10.2018