Patentoitua luistoa laduille

Hiihtolomien kunniaksi olemme koonneet hiihtämiseen liittyviä keksintöjä, joiden keksijä on hankkinut niiden ammattimaiseen käyttöön yksinoikeuden PRH:sta. Nämä keksinnöt on suojattu patentilla tai hyödyllisyysmallilla. Hyödyllisyysmalli on patentinkaltainen tapa suojata keksintöjä kopioijilta.

Suksirakenne

Tässä suksessa myös sivupinnat ovat voiteluun sopivaa materiaalia. Keksintö on suojattu hyödyllisyysmallilla (hakemusnumero: U20170068).

Suksirakenne

Luistelusuksen pohja

Luistelusuksen pohjarakenne, jossa suksen sisä- ja ulkoreunaan on kiinnitetty alaspäin osoittavat pitkänomaiset luistinterät. Keksintö on suojattu hyödyllisyysmallilla (hakemusnumero: U20170008).

Luistelusuksen pohja

Menetelmä suksiparin testaamiseksi

Menetelmä ja laitteisto voideltujen suksien testaamiseksi. Suksi tunnistetaan siihen kiinnitetyn tagin avulla ja sukselle tehdään yksilöllinen voitelu. Ladulla suksi jälleen tunnistetaan tagin avulla ja luisto mitataan mittalaitteella. Keksintö on suojattu patentilla (hakemusnumero: 20165998).

Menetelmä suksiparin testaamiseksi

Menetelmä, järjestely ja mittauslaite suksen luiston mittaamiseksi

Suksen luisto määritellään käytännön hiihtotilanteessa sukseen tai hiihtäjän nilkkaan kiinnitetyn kiihtyvyysanturin avulla. Keksintö on suojattu patentilla (hakemusnumero: 20165975).

Menetelmä, järjestely ja mittauslaite suksen luiston mittaamiseksi

Patentti ja hyödyllisyysmalli antavat yksinoikeuden käyttää keksintöä

Oletko tehnyt keksinnön tai kehittänyt tuotteen ja haluaisit hyötyä siitä taloudellisesti? Keksintösi on omaisuuttasi, jonka luomiseen olet sijoittanut aikaa ja rahaa. Siksi se kannattaa suojata.

Patenttia voi hakea keksintöön, joka on

  • uusi
  • keksinnöllinen
  • teollisesti käyttökelpoinen.

Hyödyllisyysmalli on hyvä vaihtoehto yksinkertaisille keksinnöille, jotka tarvitsevat patenttia nopeamman suojan. Suojana kilpailijoita vastaan se on kuitenkin yhtä hyvä kuin patentti.

Lue lisää patentin hakemisesta.

Lue lisää hyödyllisyysmalleista.

Suomessa haettujen patenttien ja hyödyllisyysmallien tietoja löydät Patinfo-palvelustamme. Siirry Patinfoon.

Lisätietoja:

Olli Sievänen
Johtava neuvontainsinööri
puh. 029 509 5438
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.02.2019