Yritykset ja viranomaiset kokeilevat sähköisen tilinpäätöksen käyttöä

Viranomaiset ja elinkeinoelämä edistävät yhdessä sähköisessä, rakenteisessa muodossa olevan tilinpäätöstiedon käyttöä yritysten ja viranomaisten tarpeisiin.

Teknologiateollisuus ry:n RTECO-hankkeen pilotissa tilinpäätös lähetetään kirjanpito-ohjelmistosta kaupparekisteriin sähköisessä IXBRL-muodossa. Kaupparekisterin tilinpäätöstietoja haetaan jatkokäyttöä varten eri toimijoiden käyttöön. Sähköiset tilinpäätökset ovat koneluettavassa muodossa, mikä helpottaa huomattavasti esimerkiksi tietojen jatkojalostamista.

Pilotin tarkoituksena on osoittaa sähköisen tilinpäätöksen toimittamisen ja hyödyntämisen helppous ja mahdollisuudet – niin tilinpäätöksen toimittajalle kuin siitä tietoja hakevalle.

Pilotissa ovat mukana Teknologiateollisuus ry, Patentti- ja rekisterihallitus (PRH), Verohallinto, Fennoa Oy, Bisnode Finland Oy, Talenom Oyj ja Digital Living International Oy.

Osa taloushallinnon Nordic Smart Government -hanketta

Pilotti on osa pohjoismaista Nordic Smart Government 3.0 -hanketta. Hankkeessa selvitetään taloustiedon automatisointia ja hyödyntämistä yritysten kesken ja yrityksiltä viranomaisille. Hankkeen ytimessä ovat olemassa oleviin yhteisiin standardeihin perustuvat sähköiset taloustiedot (e-kuitti ja e-lasku). Lue lisää Nordic Smart Government -hankkeesta PRH:n verkkosivuilta.


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Franck Mertens
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH)
puh. 029 509 5212
etunimi.sukunimi@prh.fi

RTECO-hankejohtaja
Markku Örn
Teknologiateollisuus ry
p. 050 5567 032
markku.orn[at]teknologiateollisuus.fi
www.teknologiateollisuus.fi/fi/rteco

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 01.04.2019