Patentoitua viilennystä kesähelteille

Auringon paahtaessa täytyy muistaa pitää itsensä viileänä. Kesän kuumuutta varten onkin kehitelty useita viilennysmenetelmiä, joille on myönnetty patentti. Tähän olemme koonneet niistä joitain.

Päätä ja niskaa viilentävä lippis

Viilennyslippiksen taakse on ommeltu tuulettimella varustettu ilmatyyny. Tuulettimen tuottama ilma kulkeutuu säätöhihnoja pitkin pään päälle ja niskaan tuomaan viilennystä. Tuuletin toimii paristoilla tai usb:n avulla ladattavalla akulla. Tutustu keksintöön Espacenetissä.

Maskotit viileiksi

Tämä keksintö on luotu henkilöille, jotka esiintyvät esimerkiksi maskotteina huvipuistoissa tai muissa kuumissa asuissa. Laite imee ympäröivää ilmaa, viilentää sen ja ohjaa viilennetyn ilman haluttuun kohtaan. Lue lisää Espacenetistä.

Mukana roikkuvaa viilennystä

Laitteen sisälle asetetaan viileä geeli- tai muu pakkaus. Laitteeseen rakennettu paristokäyttöinen ilmastointilaite tuulettaa viileän ilman käyttäjän kasvoille, kun laitetta kannetaan kaulassa. Tutustu keksintöön Espacenetissä.

Patentti antaa yksinoikeuden käyttää keksintöä

Oletko tehnyt keksinnön tai kehittänyt tuotteen ja haluaisit hyötyä siitä taloudellisesti? Keksintösi on omaisuuttasi, jonka luomiseen olet sijoittanut aikaa ja rahaa. Siksi se kannattaa suojata.

Patenttia voi hakea keksintöön, joka on

  • uusi
  • keksinnöllinen
  • teollisesti käyttökelpoinen

Ennen kuin haet patenttia, sinun kannattaa selvittää keksinnön uutuutta maksuttomista tietokannoista. Patentoituihin keksintöihin voit tutustua maailmanlaajuisessa Espacenet-tietokannassa ja suomalaisiin patentteihin voit tutustua PatInfossa.

Siirry Espacenet-tietokantaan.

Tutustu uudistuneeseen Espacenet-tietokantaan (beta-versio).

Siirry PatInfo-tietokantaan.

Lue lisää patenteista prh.fi-sivustolta.

Lisätietoja:

Olli Sievänen (tavoitettavissa 20.6.2019 ja 29.7. alkaen)
Johtava neuvontainsinööri
puh. 029 509 5438
s-posti: etunimi.sukunimi@prh.fi

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 20.06.2019