Korjattu tiedote / Muutos 1.7.2019 lähtien: Yhtiön voi perustaa ilman osakepääomaa

Vaatimus vähintään 2 500 euron osakepääomasta on poistunut tänään 1.7.2019 osakeyhtiöltä, asunto-osakeyhtiöiltä ja keskinäisiltä kiinteistöosakeyhtiöiltä.

Ennen 1.7.2019 rekisteröity osakeyhtiö voi alentaa osakepääoman nollaan, mutta osakeyhtiöllä voi edelleen olla osakepääoma.

Osakkeista maksettava määrä eli merkintähinta voidaan jatkossa myös merkitä kokonaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon (SVOP). Tämä on mahdollista, jos yhtiöjärjestyksessä ei määrätä osakkeen nimellisarvosta. Jos osakkeella on nimellisarvo, täytyy nimellisarvoa vastaava määrä merkintähinnasta aina merkitä osakepääomaan.

Kun osakepääomaa ei ole, kaupparekisteritiedoissa näkyy osakepääoman kohdalla nolla euroa.

Perustaminen YTJ-palvelussa myös muuttunut

Sähköinen YTJ-palvelu on muuttunut siten, että osakeyhtiön perustaminen on mahdollista vain kun sekä osakepääoma että osakkeiden merkintähinta ovat nolla euroa.

Ilmoitus on valmis käsiteltäväksi kaupparekisterissä, kun sähköiset allekirjoitukset on tehty ja ilmoituksen käsittelymaksu on maksettu YTJ-palvelussa. Lisäksi hallituksen ja toimitusjohtajan vakuutus täytyy olla lisättyinä ilmoitukseen.

Lisätietoa:
Kati Huovinen
Lakimies
Patentti- ja rekisterihallitus
puh. 050 464 0940

Tulostettava versio
Viimeksi päivitetty 01.07.2019